Del Rec al Roc; un quart de segle plasmat en un llibre

L'associació de comerciants clourà divendres, amb un sopar, els actes de celebració del 25è aniversari

Economia

Marina Miralles i Rosa Casellas, en la presentació de '25 anys del Rec al Roc'
Marina Miralles i Rosa Casellas, en la presentació de '25 anys del Rec al Roc'

L'associació de comerciants Del Rec al Roca continua celebrant els 25 anys de l'entitat. Aquesta setmana ho fa amb dos actes més, amb els quals clou el calendari previst per commemorar l'efemèride. El primer va ser dimarts al vespre a la llibreria La Gralla, on va presentar un llibre que resumeix, en un ampli recull d'imatges, la història del que ha estat l'entitat durant aquests anys, i especialment "la multitud d'activitats i promocions que hem fet", deia el president de l'entitat, Esteve Banús. Rosa Casellas, per la seva banda, explicava que la publicació s'ha gestat durant un any i mig, fent trobades i molta recerca de fotos. "Està escrit amb el cap, però fet amb el cor", deia.

El llibre està editat per Alpina i compta amb textos de la filòloga i escriptora Marina Miralles, que dimarts recordava alguns dels moments més significatius dels darrers 25 anys pels veïns del carrer. "És com un àlbum dels records que ens explica què ens ha fet com som", deia Miralles. Entre d'altres, les obres per convertir l'eix Sant Roc-Santa Anna en un carrer per a vianants; les reticències d'alguns veïns i l'humor amb què els comerciants van afrontar la reforma. "Un any van reclamar més il·luminació al carrer amb una estesa d'espelmes", recordava.

També els carnavals històrics, les diverses fires, els sopars a la fresca, els sortejos setmanals, les accions de promoció, la col·laboració amb altres entitats o les botigues al carrer. "La vida social del barri i la comercial han avançat plegades, i això és el que ha fet bullir l'olla", deia Miralles, qui també detallava els aprenentatges que ha extret de l'elaboració del llibre. "Del Rec al Roc és la seva gent; darrere de cada taulell hi ha algú amb la seva història i les seves il·lusions per tirar endavant un negoci".

El llibre també compta amb escrits de felicitació dels tres darrers alcaldes de la ciutat –Carme Esplugas, Josep Pujadas i Josep Mayoral– i del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

Per tancar la celebració de l'aniversari, aquest divendres tindrà lloc a l'Hotel Ciutat de Granollers un sopar per homenatjar les persones que van activar l'associació ara fa 25 anys i a totes les que hi han col·laborat posteriorment.

Edicions locals