Francesc Colomé renuncia com a conseller comarcal

L'alcalde de les Franqueses va ser el president de l'ens supramunicipal de juliol de 2019 a juliol de 2021

Política

Francesc Colomé
Francesc Colomé

L'alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, ha presentat la renúncia com a conseller comarcal en representació de Junts per Catalunya. Ho fa quatre mesos després d'haver deixat el càrrec de president de l'ens supramunicipal, al qual va accedir el juliol de 2019 per un pacte entre Junts, PSC i comuns –amb 6, 11 i 2 consellers respectivament–, que preveia l'alternança en la presidència i vicepresidència a mig mandat.

Així, des del juliol passat el president és Emilio Cordero, del PSC, mentre que Colomé exercia de vicepresident. Ara serà l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, qui substituirà Colomé en aquest càrrec.

L'alcalde de les Franqueses ha explicat que formar part del govern del Consell Comarcal implica compaginar moltes responsabilitats, ja que en el seu cas era també vicepresident del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i del Consorci Besòs Tordera. "Ara és moment de frenar, centrar-me més en el municipi i no assumir tantes responsabilitats", explica.

Amb tot, Colomé es mantindrà a la direcció nacional de Junts per Catalunya, i en poques setmanes formarà part de l'equip de política municipal encarregat de preparar les candidatures de Junts per a les eleccions de maig del 2023 arreu del territori.

Edicions locals