Roca Umbert ensenyarà els tallers dels creadors residents

La mostra permetrà veure projectes d'arts plàstiques i visuals, dansa i música

Cultura

Una jornada per propiciar el diàleg entre artistes i públic
Una jornada per propiciar el diàleg entre artistes i públic

De manera periòdica Roca Umbert Fàbrica de les Arts obre les portes dels tallers, habitualment reservats als creadors, i dona a conèixer al públic aquests espais i el treball dels artistes residents. Això tornarà a succeir dissabte a partir de les 11 h i en un horari ininterromput fins a les 20 h, amb entrada gratuïta.

La Mostra d'Artistes Residents vol donar visibilitat, reconeixement i context als projectes de creació en residència. Convida els artistes a mostrar el seu treball, en procés de creació, per tal d'establir diàleg amb un públic còmplice de l'estadi inicial o final de la peça presentada. A hores d'ara, Roca Umbert acull 16 projectes audiovisuals, 24 de moviment i 9 grups musicals.

El programa d'aquesta experiència artística diferent s'ha dividit en tres blocs. Les mostres, presentacions i vídeos al Centre d'Arts en Moviment (CAM) permetrà conèixer algunes propostes dels ballarins i coreògrafs que hi fan estada: Oblivion de Silvia Batet, Tradere de Laia Santanach, Boy (nen) de Marc Oliveres i Johnny got his gun del col·lectiu AMAGA. Al llarg de tot el dia també es podrà fer el visionat dels projectes Japan de Mabel Olea i Després de tot, lainsuportable lleugeresa dels Psrics de la companyia PSIRC.

En segon lloc, les portes obertes als tallers de l'Espai d'Arts i els bucs d'assaig musical permetran conversar amb els artistes i veure els seus projectes. També hi haurà audiovisuals que es projectaran en bucle.

Finalment, a la tarda la sala Nau B1 serà l'escenari d'uns concerts de petit format a càrrec de quatre grups guanyadors de la convocatòria d'ajuts a la creació músical: La Elisa (18 h), Mike la Motta (18.45 h), Anila Padrós (19.15 h) i Slim Bay Seals (20 h)

Edicions locals