Granollers participa al projecte educatiu extraescolar Passaport Edunauta

Es tracta d'un programa pilot per a infants de 3 a 12 anys

Societat

Granollers participa al projecte educatiu extraescolar Passaport Edunauta
Granollers participa al projecte educatiu extraescolar Passaport Edunauta

Granollers és un dels municipis catalans que participen en el projecte pilot del Passaport Edunauta, que compta amb el suport del Departament d'Educació, es relaciona amb el Pla Educatiu d’Entorn i es desenvolupa en aliança amb la Fundació Bofill. Es tracta d’un projecte de creació d’oportunitats educatives i d’acreditació i reconeixement social d’aprenentatges fora de l’escola per a infants de 3 a 12 anys. El Passaport Edunauta neix amb l’objectiu de promoure l’equitat en l’accés a les oportunitats educatives més enllà de l’escola.

L’Ajuntament de Granollers ha proposat a totes les escoles de primària de la ciutat participar en aquest projecte en una primera prova pilot adreçada a l’alumnat de 3r i 4t de primària. 12 centres educatius i 36 mestres s’han sumat a la proposta i la setmana passada es va fer la primera reunió del grup motor del projecte. Això vol dir que el projecte arribarà en aquesta primera fase pilot a gairebé 900 alumnes de la ciutat.

Així, s’ha creat un document, un passaport d’aprenentatge (learning passports), que serveix per animar i celebrar la participació en activitats extracurriculars obertes, dins i fora escola, a tots els infants per tal d’ampliar la igualtat d’oportunitats educatives.

Les escoles faran arribar aquest passaport en paper a l’alumnat de 3r i 4t de primària i informaran les famílies del projecte. També podran fer de manera conjunta a l’aula algunes de les activitats proposades (com un escape room virtual) i generar-ne de noves. Tot amb la finalitat d’alimentar l’interès per l’aprenentatge i el coneixement a través de 9 competències anomenades superpoders edunautes.

A més, s’ha creat la web www.granollers.cat/passaportedunauta que conté tota la informació sobre el projecte, el passaport en format digital i una agenda actualitzada amb totes les activitats de la ciutat adreçades a infants i famílies amb infants de 3 a 12 anys.

Edicions locals