Activitats a les escoles amb motiu del Dia dels Drets dels Infants

S'hi llegirà el manifest del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya

Societat

Els alumnes que formen part del Consell dels Infants
Els alumnes que formen part del Consell dels Infants | Toni Torrillas

L’Ajuntament de Granollers, com a Ciutat Amiga de la Infància, s’adhereix un any més a la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants. Cada 20 de novembre se celebra que l’Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Convenció sobre els Drets de l’Infant el 1989. La Convenció defineix un infant com a qualsevol persona de menys de 18 anys, els quals són considerats com a subjectes de drets.

Els quatre principis bàsics de la Convenció són la no-discriminació; la defensa del millor interès de l'infant i adolescent; el dret a la vida, a la supervivència i al desenvolupament; i el respecte a les seves opinions.

Des del Consell dels Infants i des de l’Arrel-Fòrum de les Adolescències de Granollers, es convida a les escoles a llegir el Manifest del Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya (CNIAC). També s’ofereix una proposta didàctica per reflexionar i visibilitzar els drets de la infància i l’adolescència a través de contes, vídeos, tríptics...

El mateix 20 de novembre, el Consell dels Infants fa una activitat a Barcelona per a analitzar diferents entorns jugables seleccionats per l'equip del Pla de Joc a l'espai públic amb l’horitzó 2030 de Barcelona. Una iniciativa que pretén passar d’una ciutat amb àrees de joc a una ciutat jugable, amb zones específiques de joc més diverses, creatives, accessibles i inclusives, alhora que posa l’urbanisme de tota la ciutat a disposició del joc.

Edicions locals