Arrenca una nova edició virtual del Gran Recapte

Enguany també s'hi pot col·laborar des de petits comerços d'alimentació i parades de mercats

Societat

Arrenca una nova edició virtual del Gran Recapte
Arrenca una nova edició virtual del Gran Recapte

Entre el 19 i el 27 de novembre se celebra als establiments l'edició del 2021 del Gran Recapte en benefici del Banc dels Aliments, que després distribueix els aliments recollits entre diverses entitats que atenen persones en situació de vulnerabilitat i de precarietat alimentària. En el cas del Vallès Oriental, les entitats beneficiàries són al voltant d'una vintena.

Com ja va passar l'any passat a causa de la pandèmia, enguany la recollida serà virtual, de manera que es poden fer aportacions a través del web granrecapte.com –en forma de cistella d'aliments o de diners–, així com a l'hora de pagar a caixa dels establiments dels supermercats que hi participen. Una de les novetats d'aquesta edició, a més, és la participació de molts petits comerços i parades de mercats.

Malgrat que el recapte d'aliments no és físic, sí que aquest cap de setmana hi haurà voluntaris a les grans superfícies per informar i esperonar la ciutadania a fer aquest gest solidari, i fins a l'11 de desembre es podran fer aportacions en línia.

A finals d'octubre, durant la presentació de la campanya, la gerent de la Fundació El Xiprer, Natàlia Sanchis, alertava que la demanda d'aliments ha crescut l'últim any al voltant d'un 15%, de manera que El Xiprer lliura aliments a unes 1.100 famílies de Granollers, les Franqueses, Canovelles i la Roca. Sanchis explicava també que "el més preocupant és la pobresa que s'ha cronificat en algunes famílies".

Edicions locals