La ballarina Maria Garriga fa residència a Llevant Teatre

Prepara el muntatge de dansa 'Exabrupte', que s'estrenarà al març en aquest espai

Cultura

Maria Garriga sempre ha mostrat interès pel vessant més teatral del llenguatge de la dansa
Maria Garriga sempre ha mostrat interès pel vessant més teatral del llenguatge de la dansa | TAG

La ballarina i coreògrafa mataronina Maria Garriga fa estada aquests dies a Llevant Teatre. L'artista prepara l'espectacle Exabrupte, que es programarà en aquest escenari el 6 de març.

L'objectiu de la residència és el d'aprofundir en el treball de moviment d'aquesta peça, un solo de dansa que gira al voltant de la idea de maternitat a la nostra societat. "És una obra que vol mostrar aquells aspectes més incòmodes de l'experiència materna, que molt sovint no es fan públics, s'ometen i queden enterrats en els cossos de moltes dones”, explica l'artista.

Garriga treballa cada escena amb Anna Rubirola, de la companyia Big Bouncers, per expandir-lo i dur-lo una mica més enllà: "La narrativa de la peça ja està força consolidada i necessitava fer un treball més precís i centrat en el moviment”, apunta l'artista.

Segons aquesta idea, Exabrupte es presenta com una peça íntima i fràgil, pública i resistent, com les mateixes vicissituds de la maternitat.

"Em fa molt contenta ser acollida a Granollers, una ciutat on vaig viure quatre anys”, ha assenyalat la ballarina, destacant que “fer una residència artística dins d'un teatre és una experiència molt agradable. La seva olor, el pati de butaques, l'escenari..., em dona context i romanticisme”.

Edicions locals