Granollers celebra la primera trobada d’Urban Sketchers

Aquesta disciplina artística, amb comunitats creades a les comarques veïnes, encara és inèdita a la ciutat en aquest format

Cultura

Les llibretes de dibuixos són una eina habitual dels Urban Sketchers
Les llibretes de dibuixos són una eina habitual dels Urban Sketchers | Cinzia Diodati

Com tantes altres coses, la iniciativa Granollers dibuixa les places va quedar aturada per la pandèmia. La primera edició estava prevista pel 15 de març de l’any passat i el confinament la va estroncar. Però si no hi ha més impediments, la primera trobada d’Urban Sketchers a Granollers tindrà lloc dissabte a la Porxada, de 10.30 a 13 h.

Amb aquest anglicisme es defineix una disciplina que consisteix a dibuixar del natural -bé a l’aire lliure o en interior-, amb qualsevol mena d'eines i de suport, i compartint els resultats en comunitat, a través de blocs i xarxes socials. La filosofia que ha rere aquesta activitat és la de fomentar l’observació directa de la vida, capturant amb fidelitat un moment determinat que expliqui una història del lloc on vivim o dels indrets als quals viatgem.

Aquarel·listes professionals i aficionats de la ciutat i de l’entorn es distribuiran per la plaça de la Porxada i de l'Església per pintar els monuments i racons de la ciutat. Es tracta d’un esdeveniment, lliure i gratuït, que donarà la benvinguda a qualsevol persona que vulgui passar una estona gaudint del dibuix i de la pintura in situ.

Els organitzadors d’aquest encontre són Granollers Dibuixa, un grup de dibuixants que volen crear una comunitat que s'afegeixi a les ja creades a Barcelona, Sabadell, Terrassa o Vic. Hi ha molts grups d'Urban Sketchers distribuïts per tot l’Estat i en particular a Catalunya. De fet, el creador d’aquesta comunitat és Gabriel Campanario, un periodista i il·lustrador català que el 2007 va crear un grup de flikr que de mica en mica ha anat creixent fins a assolir dimensions globals. El 2013 Barcelona va ser la capital mundial d'aquesta disciplina, que ja és present a una quarantena de països.

Edicions locals