Inaugurades les obres de reurbanització de l'entrada a Granollers per la carretera de Lliçà d'Amunt

La Diputació i l'Ajuntament destaquen la millora de l'accessibilitat dels barris de Can Gili i Terra Alta, i de la mobilitat a peu i en bicicleta

Societat

Inaugurades les obres de reurbanització de l'entrada a Granollers per la carretera de Lliçà d'Amunt
Inaugurades les obres de reurbanització de l'entrada a Granollers per la carretera de Lliçà d'Amunt | Diputació

Dissabte, el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, han fet una visita inaugural de les obres que s’han realitzat a l’entrada de la ciutat per la carretera BV-1432 des de la C-17 fins a l’estació del Nord. Les obres, que han tingut un cost d’execució de  865.150 euros, finançats en un 75% per la Diputació de Barcelona i el 25% per l’Ajuntament de Granollers, suposen una millora de l'ordenació d’aquest vial, així com de la mobilitat a peu i en bicicleta, i també d’accessibilitat per al veïnat dels barris de Can Gili i Terra Alta.

En l’acte inaugural, el diputat Pere Pons ha ressaltat l’actuació com una intervenció important per la mobilitat en aquest accés a Granollers des de la C-17 i Lliçà d’Amunt, però també de seguretat tant pels vehicles com per als vianants i ciclistes. Pons ha destacat que "dignifica una de les entrades a Granollers que fins ara havia estat oblidada i que suposa una millora urbanística rellevant per tot l’entorn. A més, s’hi ha incorporat una nova mobilitat més sostenible per als desplaçaments de vianants i ciclistes, una característica molt important que la Diputació de Barcelona està incorporant en la seva xarxa de carreteres".

També l’alcalde, Josep Mayoral, ha volgut destacar el canvi substantiu que per la mobilitat suposa aquesta intervenció, havent-hi "un abans i un després molt notable que farà canviar hàbits en molts conductors i que ajudarà a ser una via més segura". Mayoral també ha destacat que l’actuació és un lligam de la ciutat amb el barri de Can Gili, donant-li una nova perspectiva.

L’actuació executada en aquest tram de la carretera BV-1432 ha estat una optimització de la secció de calçada existent per construir-hi un itinerari compartit per a vianants i ciclistes, així com la construcció d'una nova rotonda situada a l’altura de l’accés al barri de Terra Alta. En conjunt, l’actuació suposa una millora important en la mobilitat així com un element de pacificació del trànsit de l'accés en aquest nucli urbà.

Les obres han suposat enjardinar tot el recorregut amb parterres i arbrat, i també la incorporació de nova il·luminació. L’actuació ha fet necessària la construcció d’un mur de contenció derivat de la geometria de la nova rotonda que activa l'arranjament del parc superior que hi ha en aquest punt i que queda integrat per escales que connecten l'itinerari a nivell de carretera i el costat nord de Can Gili.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030.

Edicions locals