El Consell Comarcal reprèn l'opció dels antics jutjats per traslladar-hi la seu

L'ens comartcal ha encarregat un estudi de necessitats i espais i valora poder disposar de tot l'edifici

Societat, Política

La seu dels antics jutjats, a l'avinguda del Parc
La seu dels antics jutjats, a l'avinguda del Parc

La Diputació de Barcelona ha concedit al Consell Comarcal del Vallès Oriental un crèdit per valor d'un milió d'euros per donar liquiditat a aquesta entitat local. El préstec s'ha d'amortitzar en dues quotes, el 50% als sis mesos del lliurament i, l'altre 50%, al cap d'un any. Segons ha confirmat el president del consell, Emilio Cordero, els diners es destinaran a la creació d'una oficina per a la gestió dels fons Next Generation i al finançament de la nova seu de la institució, que probablement, tal com s'havia previst inicialment, serà a l'edifici dels antics Jutjats de Granollers, a l'avinguda del Parc.

Aquestes instal·lacions són les que ja es preveien ocupar durant el mandat passat, amb David Ricart (ERC) com a president. L'opció depenia d'un conveni signat amb l'Ajuntament de Granollers i la Generalitat el 2018, pel qual el Consell havia d'ocupar part de l'edifici durant el 2020. El conveni, però, va caducar el 31 de desembre sense cap trasllat efectuat, de manera que l'Ajuntament va mostrar la voluntat de recuperar l'espai per traslladar-hi serveis municipals.

El Consell Comarcal, amb Francesc Colomé (JxCat) al capdavant, va buscar llavors alternatives, com la compra d'un edifici d'oficines al carrer Mataró que doblaria la superfície actual del carrer Ricomà. De fet, en el pressupost per al 2021 es va reservar una partida de 2,24 milions d'euros per a l'edifici de la nova seu amb la idea de finançar-lo amb un crèdit a llarg termini. No obstant això, l'operació no es va acabar de materialitzar, i ara el Consell, amb Emilio Cordero (PSC) com a president, ha reprès el possible trasllat als Jutjats, que es preveu que tingui un cost inferior.

"Estem negociant amb l'Ajuntament de Granollers i la Generalitat poder utilitzar tot l'edifici", diu Cordero, qui recorda que l'ens necessita espai per encabir gairebé 160 treballadors. "La idea és anar-lo rehabilitant per plantes, mirant de no hipotecar-nos", diu Cordero. En aquest sentit, el Consell Comarcal ha fet un estudi de viabilitat del trasllat als Jutjats, "una cosa que no s'havia fet fins ara", destaca, i afegeix que el Consell treballa "amb molta prudència perquè, si finalment s'acorda el trasllat als Jutjats, es puguin tancar bé tots els pactes amb la Generalitat i l'Ajuntament".

En cas que no hi hagi acord, però, tampoc no descarta altres opcions. "Treballem amb discreció i prudència, de manera participativa i comptant amb tots els grups que formen part del Consell", diu Cordero. ERC, per la seva banda, demana que "ara que el govern s'ha decidit, deixin de perdre el temps, vagin al gra i encarin el projecte" perquè "la ciutadania i els treballadors de l'ens necessiten un nou equipament".

Edicions locals