Els tres cors dels Amics de la Unió, units com una sola veu a 'Poemari'

Tres de les formacions residents del TAG se sumen en un espectacle que fusiona música i literatura

Cultura

'Poemari' s'anuncia com un concert amb segell local
'Poemari' s'anuncia com un concert amb segell local | TAG

Poemari és el nou espectacle de la Societat Coral Amics de la Unió, el primer de la present temporada, i prolonga el seu historial de produccions estrenades al Teatre Auditori de Granollers (TAG). En el cas d'aquest diumenge, es tracta d’un gran concert amb tres formacions a escena: Veus –el cor infantil–, el Cor Jove Amics de la Unió i l’afegitó del Cor de Cambra de Granollers.

Poemari neix de la fusió de música i literatura i, com el seu títol indica, es basa en la interpretació d’una selecció de poemes de la literatura catalana musicats per compositors contemporanis del país. En els dos àmbits es combinen noms consagrats i talents emergents. Serà una de les rares ocasions en què es tindrà l’oportunitat d’escoltar les tres formacions juntes sobre un mateix escenari, bé a capella o acompanyades pel piano del també granollerí Jordi Masó.

Marta Dosaiguas dirigirà al Cor Jove i Josep Vila farà el mateix amb el Cor Infantil i el Cor de Cambra. A més, el col·lectiu artístic Indi Gest –companyia convidada de la temporada al TAG– s’ha encarregat de bastir la proposta dramatúrgica, que comptarà amb la presència de l’actor i músic Carles Pedragosa, qui lloava un "repertori molt reflexiu" i l'interès pedagògic que l'experiència ha tingut per a ell.

Tocs de festa, del mestre Josep Maria Ruera, encetarà un repertori que vol ser un "homenatge als nostres escriptors". Inclou textos de Josep Carner, Joan Maragall, Joana Raspall i Blanca Llum Vidal, entre d’altres, musicats pels compositors Salvador Brotons, Albert Guinovart, Xavier Montsalvatge o Bernat Vivancos. Set de les peces interpretades seran estrenes absolutes: Cançó de les sirenes de Mercè Rodoreda, Cançó d'aviador de Miquel Desclot, Cançó debressol de Sant Josep de Pilar Cabot, Parpella d’or del vespre de Josep Sebastià Pons, Llunyana d’Agustí Bartra, Passeu pel port de Joan Salvat-Papasseit i Poema de tot l’any de Miquel Martí i Pol. El concert quedarà enregistrat.

Edicions locals