FEMvallès demana de pacificar la ronda Sud al seu pas pel nucli urbà

L'associació també ha sol·licitat al conseller Puigneró la integració metropolitana de la C-33 i la creació d'accessos a l'estació intermodal de la Llagosta

Societat, Economia

FEMvallès demana de pacificar la ronda Sud al seu pas pel nucli urbà
FEMvallès demana de pacificar la ronda Sud al seu pas pel nucli urbà

L'associació FEMvallès, que agrupa diverses entitats empresarials, col·legis professionals, empreses, entitats socials, sindicats, cooperatives, consorcis i universitats dels dos vallesos, ha demanat al conseller de Territori, Jordi Puigneró, la pacificació de la C-17 i la ronda Sud de Granollers al seu pas pels nuclis urbans. "Les pacificacions viàries reduirien els efectes negatius amb més permeabilitat urbana, és a dir: més passos de vianants, menor límit de velocitat i, fins i tot, espai per a carrils bici", apunten.

A més, també ha demanat la integració metropolitana de la C-33 després de la finalització de les concessions de les autopistes de pagament, fet que ha comportat un augment de trànsit per aquestes vies. "Aquesta nova mobilitat postpeatge obre la porta a integrar diversos trams d'autovia al Vallès", diuen des de l'entitat, que també destaca la necessitat de desenvolupar "amb urgència" els accessos a la futura estació intermodal de mercaderies de la Llagosta, un dels punts neuràlgics del corredor mediterrani i de Catalunya pel que fa al transport de mercaderies.

FEMvallès, amb seu a Granollers des de fa mig any, però amb 10 anys d'existència, constata la unitat productiva dels dos vallesos i treballa amb l'objectiu de potenciar l'economia i superar la condició de perifèria metropolitana, "en què el Vallès ha estat permanentment situat des de l'administració". El principal eix de treball de l'entitat gira al voltant de l'ordenació territorial i la necessitat d'estructuració metropolitana.

 

 

Edicions locals