Conchi Caruda, a títol pòstum, i l'Escola Municipal de Treball rebran la Medalla de la Ciutat

Les treballadores de la sanitat i de les residències de gent gran rebran la menció especial en reconeixement de la seva dedicació durant la pandèmia

Societat

Conchi Caruda, en una acció de la PAH
Conchi Caruda, en una acció de la PAH

La junta de portaveus de l'Ajuntament de Granollers ha acordat per unanimitat iniciar l'expedient per atorgar les Medalles de la Ciutat de 2021 a Conchi Caruda Martínez, a títol pòstum, i a l’Institut Escola Municipal de Treball. La Medalla de la Ciutat s'atorga en reconeixement i agraïment del municipi a persones físiques o jurídiques que hagin tingut un relleu significatiu o transcendència d'enaltiment de la ciutat, o de servei i dedicació al progrés i benestar de la població i la ciutadania, i també a les que hagin destacat especialment en el treball per l'associacionisme ciutadà i les manifestacions culturals, esportives, cíviques, econòmiques i socials.

Així, enguany es proposa concedir la Medalla de la Ciutat a Conchi Caruda Martínez, en reconeixement del seu activisme, la seva lluita per la igualtat i el seu compromís en favor de les persones. Nascuda el 1954 a Cuenca, Caruda va arribar a Catalunya d'adolescent, quan els seus pares s'hi van traslladar per treballar. Primer va viure a Montmeló, on va treballar a diverses indústries, fins que a principis dels 90 es va traslladar a Granollers i va obrir el Bar Joaquín al carrer Álvarez de Castro, amb la seva parella.

Caruda va començar l'activisme social a l'AV del barri Sant Miquel, i des del 2012 era molt coneguda per la seva implicació a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), on va ser una de les principals col·laboradores. També havia estat militant històrica d'ICV a la comarca. El maig de l'any passat va morir als 65 anys.

D'altra banda, també rebrà la Medalla de la Ciutat l’Institut Escola Municipal de Treball, en commemoració del seu centenari en l'activitat formativa i educativa a Granollers. A més, també es preveu la menció especial a totes les treballadores i treballadors de la sanitat i de les residències de gent gran per la seva extraordinària dedicació i professionalitat en tot el temps de la pandèmia de la Covid-19.

Edicions locals