Neix la patge Llum per encendre el Nadal a Granollers

La ciutat recuperarà la cavalcada de Reis i el Parc Infantil de Nadal

Cultura

Neix la patge Llum per encendre el Nadal a Granollers
Neix la patge Llum per encendre el Nadal a Granollers

Les festes de Nadal a Granollers tindran enguany una nova protagonista, la patge Llum, que acompanyarà els patges Gregori i Picarol per il·luminar la ciutat i en les visites que aquests personatges faran a les escoles, una activitat que, com altres, es recuperen enguany després de l'aturada pandèmica. De fet, tot i pendents de les dades epidemiològiques i les indicacions de les autoritats sanitàries, els responsables municipals anunciaven dilluns la recuperació de la cavalcada de Reis i el Parc Infantil de Nadal (PIN), suspesos l'any passat.

La patge Llum es presentava amb la seva capacitat per il·luminar la ciutat i, així, era l'encarregada d'inaugurar la il·luminació de l'edifici de l'ajuntament, en el marc del projecte de difusió del patrimoni que el 2018 s'inaugurava amb les llums de la Porxada i que enguany també s'hi han sumat les xemeneies del patrimoni industrial de la ciutat. Seguidament, la Llum s'obria pas pel carrer Santa Esperança cap a la Carretera per anar encenent els llums de Nadal al seu pas, per tornar seguidament cap a la Porxada, que serà el centre neuràlgic de les activitats d'aquestes festes.

La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, presentava també altres novetats, com la millora del mercat de la plaça Barangé, "amb més parades, artesans nous, millor il·luminació, i la creació d'alguns espais amb petites ofertes gastronòmiques", detallava. A més, el mercat de pessebres de la Porxada també ha renovat la imatge amb parades de fusta. D'altra banda, del 17 al 19 de desembre, Roca Umbert tornarà a acollir el DFactory, la fira de petits creadors i dissenyadors independents. Giménez destacava també el paper de les associacions de comerciants en la dinamització de la ciutat durant aquestes festes.

Pel que fa a la programació Cultural, la regidora Maria Villegas, destacava el nou recorregut de la Cavalcada de Reis, que s'ha repensat per circular "per carrers més amples i permetre més distància". Així, en comptes de pujar per Anselm Clavé, ses Majestats aniran per l'avinguda Sant Esteve, l'avinguda del Parc i el carrer Girona fins a girar per Torras i Bages. A la plaça de la Constitució, enfilaran Roger de Flor fins al carrer Sant Josep per arribar a la Porxada.

A més, es recuperarà el format habitual de dos dies del Campament del Patge Gregori, tot i que caldrà reservar entrades prèviament a partir del 13 de desembre a granollers.cat/Nadal, i les visites a la Fàbrica de Desitjos de la Tèrmica.

L'alcalde, Josep Mayoral, recordava que enguany la programació de Nadal també estarà marcada pel Mundial d'Handbol Femení. De fet, el pessebre de taula que cada any s'instal·la al vestíbul de l'ajuntament representa enguany el Palau d'Esport, seu d'aquest esdeveniment esportiu. El seu artífex, l'escultor Ramon Aumedes del taller Sarandaca, explicava que havia recuperat una maqueta de fa uns anys, però que l'havia posada a punt i amb fotos de jugadores dels clubs de Granollers.

Edicions locals