José Cachinero, de CCOO, rebrà la Medalla al Treball President Macià

Durant 8 anys va ser el secretari general de CCOO al Vallès Oriental i també durant la seva fusió amb el Maresme

Societat, Economia

José Cachinero, en un acte de CCOO al Vallès Oriental el 2019
José Cachinero, en un acte de CCOO al Vallès Oriental el 2019

El Govern de la Generalitat ha acordat concedir la Medalla al Treball President Macià d'enguany a 16 persones –9 dones i 7 homes–, entre les quals l'històric sindicalista José Cachinero, qui va ser secretari general de CCOO del Vallès Oriental durant 8 anys a començaments dels 2000 i primer secretari general després de la fusió amb el Maresme. Veí de Vilanova del Vallès, Cachinero va néixer a Azuel, Còrdova, fa 64 anys.

De ben jove, a 14 anys, José Cachinero va començar a treballar de repartidor en un forn de pa de forma temporal fins que a 16 anys va trobar un lloc de treball estable al sector del metall, a Industrias Gabarró. L’any 1977 va iniciar la seva relació amb el sindicalisme davant la necessitat de millorar les condicions laborals dels treballadors; i l’any 1986 va començar la seva dedicació exclusiva a CCOO ocupant diverses responsabilitats al sindicat al Vallès Oriental i al Maresme.

A partir de 2010 va formar part de la comissió executiva de CCOO Catalunya, on ha ocupat els càrrecs de secretari de mediació, responsabilitat social i inspecció; secretari d’acció sindical i política  sectorial; i ha format part de diferents àmbits de representació institucional com, per exemple, el Consell de Relacions Laborals i el Patronat del Tribunal Laboral de Catalunya.

Les medalles i plaques President Macià que atorga el Govern de la Generalitat van ser creades el 1938 per reconèixer mèrits laborals, sigui dels treballadors individuals o de les empreses. El 1982 la Generalitat va rehabilitar aquests guardons per tal de premiar els qui, "al llarg d'una vida o una dilatada etapa de treball, han contribuït amb el seu esforç i exemple a mantenir i impulsar d'una manera rellevant l'activitat econòmica del país".

Edicions locals