L'atur del novembre registra les dades més baixes dels últims anys

La taxa d'atur a Granollers va ser al novembre del 10,7%, mentre que a les Franqueses era de l'11,1%

Economia

L'atur del novembre registra les dades més baixes dels últims anys
L'atur del novembre registra les dades més baixes dels últims anys

El mes de novembre va registrar l’atur més baix dels darrers anys. Així ho recullen les dades de l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal, que xifren en 20.249 les persones registrades a les oficines de Treball al Vallès Oriental. Són 585 persones menys que les registrades el mes d’octubre, fet que suposa un descens relatiu del 2,8% i la consolidació de la tendència a la baixa dels últims mesos.

Respecte a fa un any, l’atur ha disminuït de forma significativa a la comarca, concretament en més de 5.300 persones (-20,8%), i situa la desocupació en el valor més baix dels darrers anys, per sota de les xifres més baixes registrades fins ara, el juliol de 2019.

Per municipis, Granollers va tancar el mes de novembre amb 3.318 persones aturades, 99 menys que el mes anterior (-2,9%). Aquesta xifra situa la taxa d’atur a la ciutat en el 10,7%, lleugerament per sobre de l’índex mitjà de la comarca, que és del 10,3%. Respecte a fa un any, l’atur a Granollers és ara un 23,7% més baix que llavors, amb 1.029 persones aturades menys.

I les Franqueses registrava al novembre 1.044 persones desocupades, 27 menys que a l’octubre (-2,5%). Respecte a fa un any el descens ha estat del 18,6%, i ara hi ha 239 aturats menys que aleshores. La taxa d’atur al municipi és ara de l’11,1%.

Malgrat les bones dades, però, des de l’Observatori recorden que les dades de l’atur no inclouen les persones afectades per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO), perquè no es consideren dins la classificació d’atur registrat. Amb tot, afegeix que pràcticament el 85% de les empreses afectades durant els últims mesos ja han recuperat la normalitat.

Edicions locals