Corea i Dinamarca, directes a la fase principal del Mundial

El Congo i Tunísia es disputaran el tercer bitllet dilluns, tot i que el combinat perdedor jugarà la President's Cup

Esports

Corea i Dinamarca passen a la fase principal del Mundial
Corea i Dinamarca passen a la fase principal del Mundial | Toni Torrillas / IHF

Les seleccions de Corea i Dinamarca han passat a la fase principal del Mundial, que aquestes dues seleccions seguiran jugant a Granollers. El combinat asiàtic va obrir la jornada de dissabte amb un triomf contra Tunísia (31-29); mentre que Dinamarca va imposar-se contra el Congo (18-33).

Tunísia va arribar al descans contra Corea amb opcions de victòria, però la seva falta de punteria en oportunitats clares i els seus baixos percentatges des de la línia de 7 metres acabaria per condemnar-les. La victòria classifica la República de Corea per a la fase principal mancant encara del xoc que li ha d'enfrontar a Dinamarca dilluns que ve. Tunísia, per la seva banda, haurà de superar el Congo a la jornada final per entrar a la segona ronda.

Pel que fa a les daneses, que aspiren al primer lloc del grup F, va ser una piconadora per a les del Congo. El domini nòrdic es feia evident al cap de pocs minuts de partit, ja que l'equip congolès necessitaria 10 minuts per veure porteria per primera vegada. Dinamarca, aleshores, ja havia sumat cinc gols al seu caseller, generant una bretxa que començaria a créixer amb el pas dels minuts. Nosaltres juguem de debò davant qualsevol rival, i estem feliços pel resultat; Congo ens ha impressionat pel seu gran cor", deia Lars Jorgensen, seleccionador de Dinamarca. 

Dilluns, Dinamarca i Corea es veuran les cares per decidir el primer classificat del grup F; i Tunísia i el Congo, per saber qui acompanyarà a daneses i coreanes a la fase principal. La selecció africana que perdi el duel decisiu disputarà la President's Cup. 

Avui diumenge, la jornada al Palau segueix amb l'Eslovènia-França, a les 18h; i el Montenegro-Angola, a les 20.30h. 

Edicions locals