El Congo, la revelació de la fase preliminar al Palau

Va superar Tunísia i va passar a la fase principal com a tercera classificada del grup E

Esports

La selecció del Congo durant la rebuda oficial a l'Ajuntament
La selecció del Congo durant la rebuda oficial a l'Ajuntament | Ajuntament de Granollers

Sergi Escudero

Els grans esdeveniments esportius solen dividir-se entre les aventures dels aspirants al títol i les gestes d'aquells conjunts que hi acudeixen amb la intenció de viure una experiència que mai se sap si repetiran. Precisament perquè l'esport és una metàfora de la vida, les grans històries, generalment, es troben en el segon ventall. Durant la ronda preliminar que ha inaugurat el Mundial femení d'handbol a Granollers ha destacat la selecció del Congo, que es presentava com la Ventafocs del grup F i ha aconseguit classificar-se per a la ronda principal.

El Congo no jugava un Mundial des de feia 12 anys. I l'objectiu, segons el seu seleccionador Younes Tatby, ara era agafar experiència per a més endavant. Però han superat les expectatives gràcies a un tercer partit que passarà a la història com un dels episodis memorables d'aquesta selecció africana. "Vam començar a preparar-nos al març i vam jugar el nostre últim campionat al juny No portem tant temps jugant juntes com les altres seleccions, és meravellós formar part d'aquest grup", explicava Sharon Lea Dorson, que juga a l'Havre AC de la segona divisió francesa. Set companyes seves també ho fan a França i la resta ho fa en equips de la lliga congolesa.

La millor classificació històrica del Congo és el 12è lloc aconseguit al Mundial d'Hongria de 1992, una fita a la qual ara tindrà opcions d'apropar-se al vèncer en l'última jornada a Tunísia (24-33). Durant aquest partit el públic granollerí es va posicionar al costat de les congoleses a l'hora d'animar i es va sumar als aplaudiments dels representants de la selecció quan la classificació ja estava feta. Aquesta desena d'aficionats, alguns d'ells periodistes congolesos que han viatjat a Granollers, van desfermar la seva eufòria a la zona mixta, on van haver-hi crits de celebració amb les jugadores i el cos tècnic, abraçades i alguns petons.

Edicions locals