Plasticband construirà una fàbrica 'verda' a Font del Ràdium

L'objectiu de la nova planta, que s'ubicarà a la mateixa finca que l'actual, és donar resposta al creixement previst de la companyia

Economia

Imatge virtual de la nova fàbrica 'verda' de Plasticband
Imatge virtual de la nova fàbrica 'verda' de Plasticband

Plasticband, empresa especialitzada en producció sostenible de maquinària i consumibles per a l'embalatge, iniciarà l'any que ve la construcció d'una nova fàbrica al polígon Font del Ràdium, dins la mateixa finca que l'empresa actual. El termini d'execució previst serà d'entre 10 i 12 mesos. Segons fonts de la companyia, la nova construcció serà una "fàbrica verda": les cobertes recolliran el 100% de l'aigua pluvial que s'utilitzarà per a la producció, les cisternes i el rec dels jardins.

A més, comptarà amb plaques solars per abastir el funcionament de la fàbrica durant el dia, ja que la producció està en marxa durant les 24 hores i no es pot acumular l'energia. L'edifici, que es construirà amb fusta i altres elements respectuosos amb el medi ambient, també inclourà un aparcament soterrani adaptat per a cotxes elèctrics.

Per produir més fleix ecològic

L'espai de la nova planta es destinarà a la producció del Fleix Eco 245, fabricat al 100% amb plàstic provinent de l'economia circular i amb una important reducció de la petjada de carboni. També s'hi ubicarà una oficina tècnica per al disseny de maquinària per a embalatge sostenible i amb tecnologia 4.0 i una àrea d'enginyeria.

Dins el nou espai, Plasticband ampliarà els seus serveis amb la incorporació d'un taller de 300 metres quadrats per al servei postvenda. La nova planta permetrà duplicar la producció de fleix ecològic i "construir un nou espai per desplegar grans línies d'embalatge", explica Jordi Guimet, director general de Plasticband, així com "mostrar als clients com serà el seu producte abans que el rebin". Amb aquesta inversió, l'objectiu de la companyia a llarg termini és "arribar al zero impacte mediambiental, un repte en què ja hem assolit un alt percentatge en alguns vectors", diu Guimet.

Plasticband ha comptat amb una empresa de disseny especialista a planificar espais de treball perquè els treballadors i clients puguin gaudir-ne. En aquest sentit, la fàbrica està dissenyada perquè hi puguin treballar còmodament 100 persones, i hi haurà zones enjardinades i sales per a treballadors i clients. "També hem fet un estudi d'enginyeria per optimitzar el flux de persones, informació i materials amb la voluntat de minimitzar els malbarataments i oferir sempre el màxim valor afegit, tant per als nostres treballadors com per als clients", afegeix Guimet.

Amb aquesta nova planta es vol donar resposta al creixement que la companyia té previst dins el pla estratègic Plasticband és verd, un ambiciós projecte per convertir-se en una de les plantes de producció més verdes del sud d'Europa.

Edicions locals