El mercat com a microcosmos social

L'artista Jaume Parera prepara un llibre de fotografia social sobre el món dels firarires ambulants

Cultura, Societat

El segon fotollibre de Jaume Parera duu per títol '0,99€' i té prevista la publicació al mes de febrer
El segon fotollibre de Jaume Parera duu per títol '0,99€' i té prevista la publicació al mes de febrer | Jaume Parera

L’artista visual i educador Jaume Parera, vinculat a la ciutat i antic resident a l’Espai d’Arts de Roca Umbert, acaba de posar en marxa una campanya de micromecenatge a la plataforma Verkami per finançar el fotollibre 0,99 €. Es tracta d’un treball de camp de més de dos anys fotografiant als mercats ambulants i als seus espais de socialització.

Sobre aquest objecte d’estudi, l’artista explica que “el meu interès és mostrar la bellesa dun lloc visualment caòtic i efímer. El mercat ambulant és un espectacle que, per a la gran majoria dels seus clients, és rude i potser lleig, però també necessari per mantenir viva la seva comunitat". També vol ser un tribut als protagonistes d'aquest microcosmos social: "és un homenatge a la seva perseverança i entrega, i a la passió per la seva feina. M'interessava connectar amb aquestes persones i amb el seu entorn vital més proper, mitjançant una fotografia sincera i honesta: mirades cap al que trobem abans i després d'una activitat comercial frenètica”.

Parera reincideix en aquesta fórmula de finançament després del bon resultat obtingut amb la seva primera publicació, Difusos, que es va poder completar amb èxit. Si arriba a bon port, el llibre estarà produït a l’obrador artesà de disseny editorial La Bibliogràfica i tindrà un pròleg i edició gràfica a càrrec de Rafa Badia i mentoria del fotògraf i docent Nacho Rivera. L'autor preveu presentar-lo al febrer.

Edicions locals