Maria Castell Margenat presenta el seu pop íntim

La cantant i compositora interpretarà el seu primer disc, ‘Despertar’

Cultura

La cantautora granollerina debuta amb el disc de cinc cançons 'Despertar'
La cantautora granollerina debuta amb el disc de cinc cançons 'Despertar' | Music Bus

Dissabte al migdia la jove cantautora granollerina Maria Castell Margenat animarà amb el seu pop en català l’hora del vermut al restaurant llibreria Anònims. Castell estarà acompanyada pel teclista, també granollerí, Sergi Rodri.

Amb la seva veu dolça i un llenguatge poètic, Castell desgranarà les cançons del seu disc de debut, Despertar, un recull de composicions de pop costumista, d’introspecció i connexió amb la naturalesa. “Són temes propis amb un rerefons moral, juntes conformen un trajecte emocional que va de la foscor a la llum”, explica la cantant.

El to autobiogràfic i confessional d’aquest treball s’explica perquè és el fruit d’aprenentatges que ha interioritzat després d’haver viscut una mort propera. Com s’explica al full promocional, “l’autora s’adona que per pal·liar l’angoixa i el patiment, té la necessitat de cantar històries esperançadores”. Aleshores, el títol del disc pren tot el seu sentit, en proposar a l’oient un despertar interior.

Fins ara, les cinc cançons que el conformen -Ales d’ocell, La nena, Cuqueta amb sucre, La mort i l’esperança i Punxes al ventre– s’han pogut escoltar a plataformes digitals, acompanyades de videoclips realitzats pel cineasta Enric Vilageliu Arnella i rodats a Martinet de Cerdanya, el poble on van néixer la seva besàvia i àvia. Per Castell, la Cerdanya és el paisatge idoni per retratar les idees que recull cada cançó perquè l’arrelament a la terra és una part de la seva inspiració. De fet, totes les composicions -amb un to fresc, però alhora nostàlgic- relacionen el cicle de la vida i la natura.

Aquest concert granollerí arriba un parell de mesos després de la presentació del disc a Barcelona, a la llibreria Ona, comptant amb el suport de la cantautora i poetessa granollerina Ivette Nadal. 

Edicions locals