DFactory, la Fàbrica dels Regals, obre el cap de setmana a Roca Umbert

L'organització vol recuperar l'ambient prepandèmia amb activitats i un centenar de dissenyadors i creadors locals

Economia

Propostes locals, de proximitat i edicions limitades al DFactory, la Fàbrica del Regals I Arxiu
Propostes locals, de proximitat i edicions limitades al DFactory, la Fàbrica del Regals I Arxiu

Un any més, i amb aquest ja en seran set, torna a Granollers el mercat nadalenc DFactory, la Fàbrica dels Regals. Serà aquest divendres, dissabte i diumenge al recinte de Roca Umbert, un espai que es reconvertirà de nou en la fira dels creadors independents. El mercat, pensat per tothom qui vol "defugir dels circuits comercials tradicionals i apostar per compres més locals, sobretot edicions limitades i productes de proximitat", comptarà amb més de 100 firmes locals i tallers independents que hi exposaran els seus productes.

S'hi podran articles de moda, calçat, bosses, joies, ceràmica, papereria, decoració, gastronomia, llibres i jocs infantils o cosmètica orgànica, entre d'altres. "Els amants dels objectes de decoració al·lucinaran amb les creacions de vidre de Lucirmas, els objectes utilitaris de fusta de Debosc, les flors i els rams de Flors Blumen o la ceràmica i objectes de tela de Sajorí", destaquen des de l'organització.

També s'hi podran conèixer de primera mà la feina d'artesanes locals, com Maria Pagès, creadora de Mabonnin, o "el meravellós i divertidíssim projecte de Nurmi Handmade". Pel que fa a moda independent, hi haurà una quinzena de dissenyadores que presentaran les seves creacions de moda: "Els projectes slow fashion de Huguel Barcelona o Melwe ompliran la fàbrica de teixits i moda km0, acompanyats per la roba interior de l'argentina Jenifer Escobar, creadora de Pilka o de la dissenyadora local Clara Segarra, amb la seva nova marca de blazers, Reblaze".

També hi haurà lloc per a la il·lustració i els articles de papereria, amb les creacions de la il·lustradora local Alba Armengol, les aquarel·les silvestres de Ruseta Sa, o les agendes i els calendaris de Pipas de Girasol, l'estudi de disseny de la vallesana Sílvia Hernández.

I en gastronomia s'hi podrà trobar l'oli d'oliva verge extra d'Edo Olive Oil o els torrons de Marta Codina, pastissera de les Franqueses que participa per primera vegada al DFactory amb The Rustic Corner. A més, els amants de les infusions podran conèixer la producció ecològica i  artesana d'infusions i plantes aromàtiques d'Aromik Infusions, així com la ratafia de Maus, "una ratafia suau, amb un 16% d'alcohol, creada al Vallès i amb etiquetes d'edició limitada".

Activitats paral·leles

Com ja és habitual, el DFactory comptarà també amb un extens programa d'activitats paral·leles, que es faran a l'aire lliure i de manera controlada per garantir les mesures anti-Covid. Seran concerts –com el de la banda granollerina Sabana o el quintet de cúmbia Piscoleros–, activitats familiars, contacontes –com els de la cardedeuenca Anna Roig– i teatre musicalitzat, així com els vermuts nadalencs. En aquest sentit, la plaça dels Recanvis de Roca Umbert també acollirà parades de menjar, foodtrucks, barres per fer una cervesa o un refresc i un espai per gaudir del DFactory a l'aire lliure.

Edicions locals