Un videomàping donarà el tret de sortida, aquest divendres, a la Fira de Nadal de les Franqueses

La fira, activa fins al 31 de desembre, comptarà amb un mercat d'artesans, una pista de patinatge, atraccions per als més petits i diverses activitats

Cultura, Societat

Un videomàping donarà el tret de sortida, aquest divendres, a la Fira de Nadal de les Franqueses
Un videomàping donarà el tret de sortida, aquest divendres, a la Fira de Nadal de les Franqueses

Un videomàping projectat a la façana de l'Ajuntament donarà el tret de sortida, aquest divendres, a la renovada Fira de Nadal de les Franqueses, que s'allargarà fins al 31 de desembre i que substitueix a la Fira d'Entitats que cada desembre se celebrava al passeig Primer d'Octubre. Divendres es projectarà a les 18.15, les 19.15 i les 20 h, i dissabte es podrà tornar a veure a les 18, les 19 i les 20 h.

Aquest any, l'Ajuntament ha optat per una fira "fresca, renovada i en un entorn obert", destacava la regidora Sònia Tena en la presentació d'aquesta nova proposta. La fira comptarà amb un mercat d'artesans –del 17 al 24 de desembre–, amb productors locals que s'ubicaran en casetes de fusta, com als mercats tradicionals del nord d'Europa. També hi haurà una pista de patinatge i una fireta amb atraccions tradicionals per als més petits, en aquest cas durant tots els dies de la fira.

Divendres, coincidint amb la inauguració de la fira, també hi haurà un berenar amb activitats a l'Espai dels Bons Desitjos –17 h, al passeig Primer d'Octubre–; un photocall –de 18 a 20 h–, i un concert amb el Cor Camins i l'Escola Municipal de Música.

A la nova fira també s'hi podrà trobar, en alguns moments, el patge Ganxet i els seus ajudants, els ganxetins i ganxetines, que entregaran mongetes del ganxet i les cartes als infants per escriure els seus desitjos per als Reis d'Orient. Alhora, també hi haurà diverses activitats paral·leles fins al dia 31. Entre d'altres, el concurs de dibuix infantil –del 20 al 22 de desembre, de 17 a 19 h–, amb la col·laboració del Club de Bàsquet Les Franqueses.

I aquest cap de setmana –quan hi haurà més activitats– també hi haurà una exhibició de twirling, un simulacre d'apagar foc a càrrec dels voluntaris franquesins de l'ADF Montseny Congost, un tast d'escudella, música amb Jaleo Band, un concert de nadales, un taller de taitxí, una ballada de sardanes i una cercavila amb els gegants, i els més menuts podran fer cagar el tió, entre d'altres.

La fira obrirà cada dia de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, excepte els dies 24 i 31 de desembre, que ho farà només al matí, i el 25 i 26 de desembre, que estarà tancada. A més, aquest primer cap de setmana no tancarà al migdia.

Promoció del comerç local

Un dels objectius de la programació de Nadal a les Franqueses és donar un impuls al comerç local, i per això s'ha dissenyat diverses activitats amb el suport de l'associació de comerciants LFComerç. És el cas, per exemple, del patge Ganxet i els ganxetins i ganxetines, però també si es compra als comerços adherits a l'entitat aquestes botigues regalaran entrades per a la pista de patinatge.

Edicions locals