La Fira de l'Ascensió deixarà de ser multisectorial i se centrarà en l'economia verda

Ajuntament i agents implicats impulsen un canvi de model que també implicarà l'increment d'activitats populars i festives al centre

Economia

La fira del 2022 tindrà un format diferent al dels últims anys
La fira del 2022 tindrà un format diferent al dels últims anys

Després de l’aturada de la Fira i Festes de l’Ascensió dels últims anys a causa de la pandèmia, l’Ajuntament ha reflexionat amb els agents econòmics, polítics i sectors implicats sobre el model que ha de tenir aquest esdeveniment els pròxims deu anys. La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Giménez, ja apuntava fa uns mesos que l’Ascensió havia de continuar sent un “espai de dinamització econòmica de Granollers, que mantingui els trets que l'han caracteritzat històricament, com el mercat”.

En aquest sentit, i després de treballar-hi durant mesos, la comissió de promoció econòmica ha presentat als agents implicats el nou model de fira que ja es prepara de cara a l’any que ve. A grans trets, la mostra deixarà de ser multisectorial per centrar-se en l’economia verda i circular, de manera que passi “de la tradició a la transició verda” i pugui ser un referent d’aquest àmbit a tot Catalunya.

Així, es treballarà en “un relleu temàtic que doni molta més importància a la transició verda”, confirma Gregori Vizcaíno, nou director de la Fira de l’Ascensió, de manera que el gruix de l’exposició del Parc Firal se centri en les energies renovables, la mobilitat sostenible, el reciclatge, l’aigua, l’habitatge, la producció agroalimentària de proximitat i altres sectors relacionats amb l’economia circular. Aquesta fira verda –que tindrà un vessant divulgatiu i un altre amb oferta comercial per part d’expositors especialitzats– també inclourà un congrés especialitzat i per a professionals, amb conferències, debats i presentació d’experiències i casos d’èxit.

Més activitat al centre

Tot i el canvi de concepte, l’Ascensió mantindrà el seu caràcter popular amb propostes culturals, comercials i esportives vinculades a la ciutat, així com algunes de les iniciatives que més bona acollida han tingut els últims anys, com la mostra gastronòmica o els mercats del vi el formatge de l’última edició.

No obstant això, després de més de 20 anys al Parc Firal, moltes veus reclamaven recuperar els carrers i places de la ciutat. Per això, per potenciar l’ambient festiu i la vinculació local amb la fira, es planteja incrementar l’activitat al centre, sobretot l’oferta cultural i festiva, unificada en un sol programa i fomentant un “itinerari des del Parc Firal cap al centre de la ciutat, i a l’inrevés, amb implicació del sector comercial, turístic i de restauració”, diu Vizcaíno.

Una altra proposta associada a l’Ascensió, el Jugar x Jugar, es traslladarà a Roca Umbert i adoptarà un caràcter més professional. Amb tot, el format concret del nou model de fira i de cadascuna d’aquestes propostes s’anirà definint els pròxims mesos.

Edicions locals