L'escriptora i periodista Anna Ballbona estrena un podcast literari enregistrat a Ràdio Granollers

L'autora manifesta la seva voluntat explícita de "reivindicar la conversa", amb autors catalans o vinculats a la literatura catalana

Cultura

L'escriptora i periodista Anna Ballbona, als estudis de Ràdio Granollers
L'escriptora i periodista Anna Ballbona, als estudis de Ràdio Granollers | C. R.

L’escriptora i periodista Anna Ballbona estrena avui dijous Domini màgic, un podcast literari que es podrà escoltar a través de la plataforma Ivoox i, passat festes, també cada dimarts al dial i al web de Ràdio Granollers, ja que el programa s’enregistra a l’estudi que l’emissora local té a Roca Umbert. “Aquí hi ha uns estudis molt bons i uns tècnics que fa molts anys que fan ràdio. D’altra banda, sempre he cregut que moltes coses interessants surten de les perifèries”, explica Ballbona.

Durant gairebé una hora de durada conversarà “de manera tranquil·la i pausada” amb un ampli ventall de literats: narradors, assagistes i poetes, tots amb perfils diferents i sense que la trobada estigui motivada per cap motiu d’actualitat i sense cap llibre que sigui novetat, tot i que aquesta possibilitat tampoc s’exclou. La primera convidada és l’escriptora i guionista alemanya Stefanie Kremser, actualment establerta a Barcelona. “He escollit autors que m’agraden, però també hi ha una tria volguda d’autors que proporcionin una paleta de colors molt diferent”.

El títol del podcast està extret d’un vers de Joan Vinyoli i Ballbona destaca un element afegit que farà de fil conductor i contribuirà a generar una atmosfera especial: a cada capítol s’escoltarà la música proposada per l’autor o autora i també tres títols de llibres que, per alguna raó, han estat importants per ells i els han acompanyat.

Cada 15 dies hi haurà un podcast nou de Domini màgic, fins a completar una temporada de 16 capítols que arribarà fins al mes de juliol. El programa és una col·laboració conjunta de Ràdio Granollers i Tramoia Produccions Culturals i per Anna Ballbona representa un retorn a l’emissora local, on fa vint anys es va formar com a periodista.

“La competitivitat no és una cosa només d’homes”

L’autora tornarà a ser notícia el 28 de febrer, amb motiu de la publicació del seu nou llibre, Elles competeixen, un treball de no-ficció que recull testimonis d’esportistes en actiu o retirades de totes les edats, així com professionals de l’esport en un sentit ampli (educadores, entrenadores, periodistes…)

Ballbona ha volgut tenir “una mirada pròpia, que no és la de l’entrevista, sinó un intent d’establir un diàleg entre totes elles a partir de temes, d’idees i experiències de vida que m’han explicat”.

L’autora –a qui agrada l’esport com a espectadora i com a practicant, i també havia escrit articles d’opinió al diari L’esportiu “amb una mirada singular”–, explica que inicialment el projecte va néixer com una proposta de l’editorial Ara Llibres, però que l’ha anat fet seu, “perquè és un món que sempre m’ha despertat curiositat”.

Una de les entrevistades és la portera del Balonmano Granollers, Nicole Wiggins, i per Ballbona és un bon exemple de “la força, la potencia, el convenciment i l’entusiasme de gent que està fent esforços descomunals i que se’n surt per la tossuderia”.

Edicions locals