'Aquest ha estat el campionat més gran que hem fet mai'

L'alcalde Josep Mayoral valora positivament l'organització del Mundial d'Handbol Femení a Granollers

Esports

'Aquest ha estat el campionat més gran que hem fet mai'
'Aquest ha estat el campionat més gran que hem fet mai' | Toni Torrillas / RFEBM

José Luis Rodríguez Beltrán

El Mundial d'Handbol Femení ha tancat les portes del Palau d'Esports després de viure 16 jornades esportives, d'entre el 2 i el 19 de desembre. El projecte col·lectiu de ciutat s'ha traduït en un èxit competitiu i d'assistència en la fase final, que va reunir les vuit millors seleccions del món a Granollers i va permetre que la capital vallesana fos la capital de l'handbol femení durant una setmana. A més, Granollers va acollir també les fases preliminar i principal, que va compartir subseu amb tres ciutats de la Comunitat Valenciana –Torrevella, Llíria i Castelló-.

Granollers ha estat la seu més important perquè va ser l'única que va organitzar la fase final, des dels quarts de final fins a la somiada final. De fet, les federacions espanyola i internacional van confiar a la ciutat l'organització del pes major de la competició gràcies als avals d'haver celebrat una part del torneig d'handbol dels Jocs Olímpics, de Barcelona 1992, i una fase del Mundial d'Handbol Masculí, del 2013. "Sens dubte, el Mundial d'Handbol Femení és el campionat més gran que hem fet mai. Els Jocs Olímpics van ser molt rellevants, però vam ser una subseu i vam fer una part del torneig. El vam gaudir i, a més, ens va fer possible tenir el Palau d'Esports. I el Mundial d'Handbol Masculí va ser només un sector del campionat. Al Mundial femení, han estat 19 dies constants de competició i amb unes condicions d'extrema dificultat, com ara la Covid o les successives crisis econòmiques", explicava l'alcalde Josep Mayoral, després de fer-se una última fotografia amb els prop de 350 voluntaris a peu de pista del Palau d'Esports, que afegia: "el que hem viscut no ho tornarem a viure mai més. Ha estat una fase final irrepetible i probablement, no ho tornarem a viure en directe en la nostra vida".

Això sí, l'alcalde granollerí admetia que la ciutat havia fet una passa endavant perquè "hem demostrat que les ciutats mitjanes podem celebrar esdeveniments internacionals". D'aquesta manera, el batlle, que parla del Mundial com un projecte col·lectiu, assenyala que haver celebrat el Campionat del Món "ens habilita a aspirar a qualsevol altre esdeveniment internacional perquè tenim instal·lacions, equip organitzatiu i ciutat per fer-ho".

Edicions locals