Les promeses de la música simfònica donaran la benvinguda a l'any nou

El concert del Jove Projecte Orquestral de Catalunya s'emmarca en una gira per tres comarques catalanes, i també recalarà a Canovelles

Cultura

El Jove Projecte Orquestral de Catalunya va néixer fa tres anys
El Jove Projecte Orquestral de Catalunya va néixer fa tres anys

L'Associació cultural Amics de la Ciutat de Granollers organitza el concert d'any nou, que diumenge (19.30 h) tindrà com a protagonistes els músics del Jove Projecte Orquestral de Catalunya a la Sala Tarafa.

La primera part del programa consta d'àries i cançons per a soprano solista i per a duet de sopranos solistes, amb acompanyament de l'orquestra. Aquestes veus seran les d'Irene Arquillué, Laura Crespo i Txell Milà, de Bigues i Riells, tres joves promeses líriques que interpretaran obres de Delibes, Mozart i Verdi.

La segona part oferirà valsos i polques de Johann Strauss, una selecció adient per aquestes dates nadalenques. El concert, dirigit per Josep Maria Sauret, també vol ser un homenatge al compositor francès Camille Saint Saens, en commemoració del seu centenari i del qual s'interpretarà El Cigne d'El carnaval dels animals.

Aquest concert s'emmarca dins la gira d'hivern del Jove Projecte Orquestral, creat i dirigit per Sauret el 2018 amb l'objectiu d'aplegar talents que han acabat els seus estudis de grau professional i altres que ja estan cursant els estudis superiors de música. Més de 60 joves catalans d'entre 15 i 25 anys integren aquest projecte global i heterogeni, amb l'afany d'excel·lir, amb caràcter i professionalitat. Una experiència de convivència i adaptació a nous reptes que també es basa en valors com el respecte, la solidaritat i el treball en equip.

El seu primer concert va ser el 2019 i actualment, malgrat la pandèmia, l'orquestra ha preparat un repertori que al llarg de la primavera i l'estiu ha estat presentant pel territori català. L'entrada és gratuïta pels socis de l'associació. La localitat numerada amb reserva ja es pot gestionar, per Whatsapp, al 657 86 28 33. 

Edicions locals