Una part dels actes festius de Reis s'escurçen o s'adapten per minimitzar els riscos de contagi

La cavalcada serà més llarga, per bé que s'anul·len la picarolada i la Recepció als infants

Cultura, Societat

La màgia tornarà als carrers i places de Granollers, tot i que en un format convenientment adaptat
La màgia tornarà als carrers i places de Granollers, tot i que en un format convenientment adaptat | Ajuntament

L'aplicació de les mesures de prevenció de la Covid-19, de moment vigents fins al 6 de gener, continen tenint afectacions en la programació d'aquestes festes.

Així, pel que fa al campament del patge Gregori, s'han eliminat els circuits previstos inicialment per espais interiors i tot el recorregut es farà únicament a l'aire lliure. Per tal de poder donar cabuda al màxim nombre possible d'infants i evitar concentracions, s'ampliaran els horaris pel dia 4 de gener.

La cavalcada s'allargarà pel tram final i sortirà i acabarà al mateix punt, a Roca Umbert. Per tant, el recorregut transitarà pels carrers de Lluís Companys, Camp de les Moreres, Magalles, Cristòfol Colom, plaça de Serrat i Bonastre, avinguda Sant Esteve i del Parc, carrers Girona i Torras i Bages, plaça de la Constitució, carrer de Roger de Flor i Roca Umbert.
Es demana a la població que no s'aglomeri ni a l'inici ni al final ni a cap tram de la cavalcada, que es porti la mascareta posada en tot moment i que es respecti la distància de seguretat.

El vessant artístic d'aquesta cavalcada adaptada també s'ha hagut de reduir i no hi podran participar els 200 voluntaris previstos inicialment. De la mateixa manera s'han eliminat els moments de la cerimònia que podien comportar aglomeracions, com la picarolada d'inici i la recepció dels nens i nenes a la Porxada. 
El discurs dels Reis s'emetrà per Vallès Oriental Televisió el dia de 5 gener, a les 20.30 h.

Aquests canvis han estat motivats per la necessitat d'adaptar-se les noves mesures implantades per fer front a la sisena onada provocada per la variant òmicron. S'afegeixen a decisions ja adoptades fa uns dies, com la cancel·lació del Parc Infantil de Nadal, de les festes de la Nit dels Innocents i de la Revetlla dels Ignorats.

D'altres es mantenen, com els tallers de fanalets i picarols i les visites a la Fàbrica dels Desitjos, totes dues a Roca Umbert i amb una reducció al 70% de l'aforament i l'observança de mesures distanciament i de desinfecció entre torns.
Les persones que no hagin pogut assistir al taller, podran recollir el seu fanalet per fer-lo a casa el dimecres 29 de desembre a partir de les 16 h al punt d'informació de Roca Umbert (entrada pel carrer Prat de la Riba), fins a exhaurir les existències.
Els fanalets també es podran recollir a la visita que faran els patges als barris de Granollers, el diumenge 2 de gener a partir de les 17 h, on els nens i nenes podran lliurar la seva carta als patges gregorins i gregorines. Les visites es faran a l'exterior i s'han eliminat les xocolatades i els tallers.

Edicions locals