Adjudicada la darrera fase de la rehabilitació dels nínxols de la zona nord del cementiri

L'empresa Albada Obras Reunidas SL executarà els treballs per un import de 150.000 euros

Societat

| Ajuntament de Granollers

El cementiri municipal de Granollers completarà enguany la rehabilitació dels nínxols, pendent d'una tercera fase que ara ha adjudicat. L'empresa encarregada de dur a terme els treballs serà Albada Obras Reunidas SL, que ha guanyat el concurs públic, al qual s'havien presentat dues firmes més. Albada ha rebaixat el pressupost previst a la licitació en un 16,10% i ha millorat el termini de garantia amb 1 any més. Així, l'Ajuntament de Granollers li ha adjudicat les obres de rehabilitació dels 467 nínxols dels quarters 19 i 19A de la zona nord del cementiri municipal per un import de 150.408,5 euros (IVA inclòs).

Aquesta és la tercera fase d'una actuació per corregir les deficiències estructurals d'aquest sector, i també la més ambiciosa –amb 210 metres quadrats d'actuació–, ja que en les dues primeres fases s'han arranjat 171 nínxols –tot i que es va actuar en les mènsules més deteriorades– dels 638 totals.

L'any 2018 es va fer el projecte per fases, després de detectar patologies constructives a les mènsules de formigó dels quarters, amb presència d'esquerdes, trencaments i deformacions en aquesta ampliació del cementiri que es va fer el 2004. En una primera fase, la primavera de 2020, es va intervenir en 48 nínxols i, en la segona, a la tardor, en 124.

Després de començar per l'actuació més urgent tenint en compte els elements que estaven en pitjor estat i la probabilitat de despreniment, enguany es completarà la reparació, amb la retirada de les mènsules amb patologies greus o trencades, i col·locar el nou element d'acer inoxidable amb el mateix criteri de dissenys de les fases anteriors.

Un cop contractada l'obra, els titulars dels nínxols poden retirar els elements ornamentals, com gerros i figures. Si no, Albada els retirarà en bosses i identificacions, així com desmuntarà la làpida i els marcs de marbre i metàl·lics per, un cop solucionats els problemes estructurals dels nínxols, tornar-los a instal·lar.

Edicions locals