Pere Aragonès visita Granollers i mostra suport al comerç de proximitat

El president de la Generalitat, acompanyat de Josep Mayoral, ha fet un recorregut per l'eix comercial de la ciutat

Societat, Política, Economia

Pere Aragonès i Josep Mayoral en la visita a un dels comerços històrics de Granollers, Can Baldufes
Pere Aragonès i Josep Mayoral en la visita a un dels comerços històrics de Granollers, Can Baldufes | Àgata Lasheras

Àgata Lasheras

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, visitava dissabte Granollers i, acompanyat de l'alcalde, Josep Mayoral, i altres membres del consistori, feia un recorregut per l'eix comercial de la ciutat i s'aturava en alguns establiments membres de les associacions de comerciants. 

Aragonès va parlar sobre la importància del comerç de proximitat, especialment amb la crisi que ha suposat la pandèmia. "És el moment de recomençar", afirmava el president, tot posant en rellevància els esforços que estan fent les petites i mitjanes empreses en aquests temps. Segons Aragonès, "l'activitat comercial, i especialment els establiments històrics, són una mostra de la vitalitat econòmica del nostre país". Aquesta economia i els entrebancs de la Covid-19, va explicar, són "un exemple més de com, davant les dificultats, Catalunya tira endavant".

Aragonès també va fer esment a les noves mesures a les escoles, anunciades el passat divendres, que considera precipitades i d'emergència. Malgrat això, el president va argumentar que els nous protocols permetran la reobertura d'aquestes escoles i asseguraran que l'àmbit educatiu sigui un espai segur. "Les escoles, com el comerç, són eines de cohesió social", afirmava, mentre assegurava que per a la Generalitat és prioritat garantir l'accés a tothom a l'educació. Aquest, argumentava, és un exemple més dels reptes d'enguany, que "assumirem conjuntament els ajuntaments del país i el Govern". 

Taula de diàleg

Una altra temàtica que el president ha volgut abordar és la seva predisposició cap al procés de negociació per resoldre el conflicte entre l'Estat espanyol i Catalunya. "Necessitem temps, però no hi ha temps a perdre en la cerca de solucions polítiques al conflicte", sostenia Aragonès, fent referència a la urgència de tancar dates per convocar la taula de diàleg. A més, el president ha mostrat la voluntat de reconstruir aliances amb la CUP per reforçar el front d'esquerres.

Un cop finalitzada la compareixença, Aragonès i Mayoral, acompanyats de Laura Sabatés, presidenta de l'Associació de Comerç Gran Centre i d'Esteve Banús, president de l’associació de comerciants del Rec al Roc, van iniciar un recorregut pel centre de la ciutat. L'alcalde va mostrar al president comerços històrics com el Restaurant Layón, Dracs, Can Baldufes i Joan Sitjes. Aragonès va parlar amb els comercials de primera mà, qui han pogut explicar la història del seu establiment al president.

Edicions locals