Agbar preveu restablir el servei d'aigua a Can Gili i Terra Alta aquesta tarda

L'avaria ha deixat sense subministrament d'aigua uns 500 abonats dels dos barris durant més d'un dia

Societat

Els operaris treballant a Can Gili
Els operaris treballant a Can Gili

Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua a Granollers, continua treballant per reparar la incidència que afecta els veïnats de Can Gili i Terra Alta i que es va produir ahir, dilluns, durant la matinada.

Després de més d’un dia d’actuacions, els operaris d’Agbar treballen en "una solució que permeti restablir el servei aquesta tarda, a les 19 h, aproximadament". La complexitat de la incidència ha provocat que s’allarguessin aquests treballs de reparació.

L’avaria s’ha detectat sota un col·lector de clavegueram d’1 metre de diàmetre que transcorre per sota de la via del tren, a 3 metres de profunditat, i la canonada afectada és a més de 4 metres de profunditat.

A causa de la complexitat de la reparació de l'avaria, que no es pot resoldre a curt termini, es muntarà una canonada provisional per sota del pas de vianants. Aquesta solució implica diverses actuacions d’obra hidràulica. D’una banda, es muntaran 120 metres de canonada que es connectaran a la xarxa d’un costat de la via. A l’altra banda, es faran dues derivacions per connectar aquest provisional a les zones de Can Gili i Terra Alta. 

La incidència afecta 500 abonats, aproximadament, d’aquests dos barris. Agbar ha instal·lat dos camions cisterna i 5 dipòsits en diversos punts per subministrar aigua als veïns i veïnes afectats, situats als carrers Sant Ferran, Diego de Rodrigo Velázquez, Escobar i a l’aparcament del camp de futbol (Terra Alta); a la cantonada dels carrers Masjuan Bellonch i Mas Carrencà, i davant de l'Escola Turó de Can Gili (Can Gili), i la carretera de Caldes.

Edicions locals