Es restableix el subministrament d'aigua a Terra Alta i Can Gili

El servei es va restablir completament a les 21 h a Terra Alta i a les 2.30 h d’aquesta nit a Can Gili. Aquest matí, a les 7 h, ha succeït una nova avaria

Societat

Es restableix el subministrament d'aigua a Terra Alta i Can Gili
Es restableix el subministrament d'aigua a Terra Alta i Can Gili

Després de la complexa incidència que dilluns va deixar sense subministrament d'aigua els barris de Terra Alta i Can Gili, els operaris de la companyia d’aigua han treballat durant dos dies per executar una solució que permetés restablir el servei amb celeritat. D’aquesta manera, s’ha instal·lat una canonada provisional per sota del pas de vianants que ha permès començar a subministrar aigua al barri de Terra Alta a les 21 h del dimarts i, al barri de Can Gili, s’ha restablert el servei a les 2.30 h d’aquesta passada nit.

Amb tot, alguns veïns de Terra Alta asseguraven no tenir aigua encara aquest dimecres al matí. Això, segons fonts de la companyia, era perquè s'estava omplint la xarxa de Can Gili, que té molta demanda, i un cop plena es verificarà la pressió a Terra Alta per descartar que no hi hagi cap altre problema.

L’avaria, que va afectar uns 500 abonats dels dos barris, es va detectar sota un col·lector de clavegueram d’1 metre de diàmetre que transcorre per sota de la via del tren, a 3 metres de profunditat. La canonada afectada estava a més de 4 metres de profunditat.

La complexitat de la incidència, que no es podia resoldre a curt termini, i les dificultats sorgides per la interferència amb altres serveis han provocat que s'allarguessin els treballs. Aquesta solució provisional que s’ha executat ha implicat diverses actuacions d’obra hidràulica. D’una banda, s’han muntat 120 metres de canonada que s’han connectat a la xarxa d'un costat a l'altre de la via, i a l'altra banda, es faran dues derivacions per connectar aquesta canonada provisional a les zones de Can Gili i Terra Alta.

D'altra banda, Agbar també ha informat que ha reparat una nova incidència en la canonada provisional, que ha obligat a interrompre de nou el subministrament al barri de Can Gili. Ja s'ha començat a subministrar aigua progressivament i la previsió era que, a partir de les 10.30 h, es pogués restablir el servei. En aquest cas l'afectació ha estat per a un centenar d'abonats.

Durant el període que ha durat la incidència, Agbar ha instal·lat dos camions cisterna i 5 dipòsits en diversos punts per subministrar aigua als veïns i veïnes afectats.
 

Edicions locals