A per l'or de l'Europeu

Antonio Garcia i Chema Márquez, jugadors del Fraikin Granollers, afronten amb Espanya el Campionat d'Europa

Esports

A per l'or de l'Europeu
A per l'or de l'Europeu | RFEBM

José Luis Rodríguez Beltrán

Antonio Garcia Robledo i Chema Márquez són companys dins la pista, amics fora d'ella i comparteixen habitació amb la selecció espanyola. Els dos jugadors del Fraikin Granollers han entrat en la llista definitiva d'Espanya per disputar l'Europeu d'Eslovàquia i Hongria, que comença avui, dijous. El combinat estatal té com a gran objectiu guanyar l'or de la final del Campionat d'Europa, del 30 de gener, i encadenar tres títols continentals. Una gesta que tan sols ha aconseguit Suècia, del 1998 al 2002.

Antonio Garcia, de 37 anys, és un dels líders de l'equip espanyol per la seva experiència –amb gairebé un centenar de partits–, però viu la convocatòria de l'Europeu com si fos la primera. "Tothom vol guanyar l'or i a mi és una medalla que em falta. A més, podem fer història i repetir la gesta de Suècia, així que podem escriure una nova pàgina en l'handbol mundial", assenyala el llagostenc Garcia Robledo des de la concentració espanyola, que busca una nova medalla al seu museu després de l'or del Mundial (2013), la plata (2016) i el bronze (2014) a l'Europeu 2016, i el bronze dels Jocs Olímpics de l'estiu passat.

Chema Márquez, de 25 anys, té davant seu la primera gran experiència amb la selecció espanyola, després de ser un dels jugadors més destacats del primer tram de la temporada amb el Fraikin Granollers. "Estic pel que em demani el tècnic. Quan surti, em menjaré la pista i donaré el màxim de mi mateix. És un somni fet realitat", respon el madrileny, que està il·lusionat de la gran oportunitat: "de petit veia aquests campionats per la tele i veia als jugadors amb els quals ara comparteixo vestidor. Un treballa per complir objectius com aquest", reconeix.

Companys d'habitació
Garcia Robledo i Márquez són companys d'equip, de selecció i d'habitació. "Ser-hi amb Garci és genial perquè tinc un suport molt gran amb ell al club i tenir-ho de company a la selecció em facilita moltíssim les coses, sigui dins la pista o fora d'ella", diu Márquez. Garcia Robledo també es mostra agraït: "A més de compartir equip i habitació, també compartim la mateixa posició de pista [lateral esquerra]. És molt bonic competir a un Campionat d'Europa amb algú com ell, i si tot va bé, podrem celebrar plegats un nou èxit amb Espanya".

La fase preliminar
El seleccionador Jordi Ribera va donar a conèixer la llista definitiva de jugadors convocats després que Espanya guanyés el Torneig Internacional de Conca, que es va disputar la setmana passada. El combinat espanyol va imposar-se contra les seleccions d'Iran (36- 22) i Polònia (26-25). Espanya, que buscarà el tercer or consecutiu a l'Europeu, debutarà dijous a la fase preliminar contra la República Txeca; dissabte, contra Suècia, i el dilluns, 17 de gener, jugarà contra Bòsnia i Hercegovina.

Edicions locals