Mario Viñas, subcampió de Catalunya dels 20 km marxa amb millor marca personal

L'atleta granollerí té com objectiu assolir a l'estatal el bitllet pel Campionat del Món de marxa

Esports

Mario Viñas, subcampió de Catalunya dels 20 km marxa
Mario Viñas, subcampió de Catalunya dels 20 km marxa | Antonio Amigo / Federació Catalana Atletisne

José Luis Rodríguez Beltrán

Mario Viñas, de l'AA Catalunya, progressa satisfactòriament en l'inici de la temporada de la marxa després d'aconseguir el subcampionat del Campionat de Catalunya dels 20 km, que va tenir lloc diumenge amb la disputa de la 7a edició del Gran Premi de Marxa del Vendrell. El marxador granollerí va aconseguir la seva millor marca personal amb un temps d'1 hora,  28 minuts i 58 segons. 

Amb el segon lloc de Viñas, aquest trencava una ratxa de tres victòries seguides catalanes als 20 km marxa, des del 2019. Enguany, va trobar-se en cursa un jove marxador sub-23, Paul Mcgrath, que va ser més ràpid per uns cinc minuts. El granollerí ja estava avisat perquè el marxador l'any passat havia guanyat l'or a l'Europeu sub-20 i el bronze del Mundial sub-20. "És un jove amb molt talent, però jo estic molt content del meu registre, perquè suposa la meva millor marca personal", explica el marxador de 25 anys.

Mario Viñas té com a principal objectiu aquesta temporada aconseguir la classificació per disputar el Campionat del Món, que tindrà lloc a princoips del març a l'Aràbia Saudita. Per aconseguir el bitllet, el granollerí necessita quedar entre els cinc primers classificats del Campionat d'Espanya de 35 km, que se celebrarà a finals de gener a Lepe (Huelva). "Vaig afrontar el català com un test perquè l'estatal són 35 km i vaig comprovar que estic obtenint resultats perquè vaig anar de pressa", diu Viñas, que enguany afronta el canvi de la màxima distància de la marxa, que es redueix dels 50 als 35 km. "Ens estem adaptant tots, és un canvi a cegues, pràcticament. Són ritmes diferents perquè ara has de buscar més la velocitat", argumenta el marxador.

Edicions locals