Una trentena d'infants participen en una prova pilot inclusiva i esportiva

Forma part del projecte europeu Sport!Op! i se celebrarà fins al juny del 2022

Esports

Una trentena d'infants participen en una prova pilot inclusiva i esportiva
Una trentena d'infants participen en una prova pilot inclusiva i esportiva | Ajuntament Granollers

L’Ajuntament de Granollers ha iniciat una prova pilot dins del projecte europeu Sport!Op! que suposa un treball conjunt entre els serveis d’esports i serveis socials, en col·laboració amb entitats i clubs esportius de la ciutat en el procés de construir resiliència i millorar les habilitats socials d'infants en situació de vulnerabilitat. L’objectiu és que infants de Granollers puguin participar en la pràctica esportiva amb un vessant clarament inclusiu. 

D’aquesta manera s’ha fet un plantejament d’inclusió a diverses entitats esportives amb l’Associació de Patinatge Artístic, el Club de Futbol Finsobe, el Club de Futbol Ponent i el Club Atlètic del Vallès. En aquesta prova pilot, participen una trentena d’infants, d'entre 8 i 12 anys, amb una majoria de noies, que han pogut escollir en quin club preferien fer esport. Fins al juny de 2022 tindran accés a activitats esportives fora de l’horari lectiu dos dies a la setmana.

Aquest projecte pilot se centra en l’acompanyament i assessorament als monitors. "Així, se’ls proporcionen eines per a desplegar el potencial educatiu de l’activitat esportiva. A més, s'ha plantejat la necessitat de desenvolupar formació relativa a la inclusió social i a l’educació en l’esport, tal com van proposar les entitats esportives de la ciutat durant la primera edició del Multiplier Sport Event amb els agents locals, mantinguda el febrer del 2022", informa en un comunicat l'Ajuntament. Per últim, s’acabarà avaluant l’efectivitat del programa.

El projecte també farà el procés d’acompanyament als infants i les famílies "per fomentar la participació esportiva per desplegar la introspecció, l’autoconfiança, la motivació i la capacitat de socialització dels infants", s'assenyala. Es pretén conèixer les dificultats que han tingut en tot el procés, quines solucions s’han adoptat i els plantejaments de futur per evitar aquestes dificultats. 

Això ha de permetre fer recomanacions sobre quines són les millors eines d’integració amb la implicació dels diferents col·lectius implicats i proposar un Pla d’acció estratègic local per treballar de cara a futur, aquesta integració.

Edicions locals