Una avaria a la xarxa d'aigua deixa sense servei 285 habitatges del carrer Felip II

La incidència s'afegeix a la que la setmana passada es va produir als barris de Can Gili i Terra Alta, que va afectar uns 500 abonats

Societat

Una avaria a la xarxa d'aigua deixa sense servei 285 habitatges del carrer Felip II I Imatge d'arxiu
Una avaria a la xarxa d'aigua deixa sense servei 285 habitatges del carrer Felip II I Imatge d'arxiu

L'Ajuntament i la companyia subministradora d'aigua Agbar han informat d'una avaria no visible a la xarxa de distribució d'aigua potable que ha interromput el subministrament al carrer de Felip II, entre el carrer Girona i la via del tren. L'avaria, detectada aquesta matinada, ha afectat uns 285 habitatges de la zona, com els carrers Figueres, Hospital i Joan Enric Dunant. La incidència està en vies de solució i la previsió és que el servei es restableixi en poques hores.

De fet, el subministrament d'aigua s'ha tallat a la 1.30 h després d'haver detectat una baixada de pressió. A primera hora del matí s'ha començat la reparació de la canonada de fibrociment i s'ha restablert el servei a les 10.30 h. En sotmetre de nou les canonades a la pressió de subministrament s'ha produït una nova avaria al mateix carrer i amb la mateixa afectació.

Segons informa Agbar, la canonada està en una zona amb inclinació, i és possible que l'assentament del terreny mullat per la primera avaria fes trencar la canonada. Ara com ara s'està reparant l’avaria i la previsió és restablir el servei cap a les 15 h.

Més avaries

Aquest tall en el subministrament d'aigua s'afegeix al que la setmana passada es va registrar als barris de Can Gili i Terra Alta, que va deixar unes 500 llars sense subministrament durant gairebé dos dies. En aquest cas, donada la complexitat de l'avaria, detectada a quatre metres de profunditat en una canonada que passa per sota la via de tren, els operaris d'Agbar han instal·lat una canonada provisional de 120 metres per sota del pas de vianants i per la carretera de Caldes per garantir el subministrament als dos barris.

Edicions locals