La Mitja ajorna la cursa Mini i suspèn la caminada de l'Open

La cursa registra més de 3.000 inscrits quan falten dues setmanes per la seva celebració

Esports

| Toni Torrillas

José Luis Rodríguez Beltrán

La Mitja Marató Granollers - les Franqueses - la Garriga afronta les dues últimes setmanes abans del tret de sortida del diumenge 6 de febrer. L'AE La Mitja ha hagut de retocar algunes de les decisions que havia pres fa prop de dos mesos, quan va obrir inscripcions al novembre. L'afectació de la Covid-19 té gran culpa de la situació. Tot i això, l'organització manté que el circuit del 2022 serà el tradicional amb la sortida al carrer Esteve Terrades i l'arribada just davant del Palau d'Esports.

La Mitja mantindrà les distàncies de 21 km, 10 km i el Quart, però ha decidit que finalment no se celebri la Mini i la caminada de l'Open. "Són dues activitats de la Mitja que podrien provocar grans aglomeracions entre diferents grups de risc, com ara els infants i la gent gran. L'Open hem decidit suspendre'l, en canvi, la cursa Mini pensem que més endavant la podríem fer quan la situació epidemiològica millori", assenyala el responsable de la Mitja, Toni Cornellas.

També apunta que, pel que fa a la cursa de la Mitja, s'han retirat tots els serveis en espais tancats, com ara els vestidors, la ludoteca i la zona de massatges. Tot i això, hi haurà servei de guarda-roba en un espai exterior habilitat.

A més, l'organització redueix el límit d'inscripcions, que passa de 6.000 a 4.000. "Volem fer la Mitja i volem enguany intentar tornar a baixar de l'hora", diu Cornellas. A dues setmanes per la celebració de la cursa, l'organització registra més de 3.000 inscrits, majoritàriament són de la cursa de 21 km.

Edicions locals