Més control als polígons per evitar concentracions massives de cotxes

Mossos i policies locals s'han coordinat per executar un dispositiu conjunt que permeti evitar les curses il·legals, botellots i altres actes incívics

Societat

Cada cop són més habituals les concentracions massives de cotxes als polígons
Cada cop són més habituals les concentracions massives de cotxes als polígons

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals de la comarca activaran aquest cap de setmana un dispositiu conjunt per evitar concentracions de vehicles als polígons industrials. Dijous, diferents cossos policials van celebrar una mesa de coordinació operativa per dissenyar un dispositiu policial integral conjunt, previst per realitzar els caps de setmana, i començant aquest divendres coincidint amb l'aixecament de la majoria de restriccions arran de la incidència de la pandèmia.

El dispositiu policial conjunt serà inèdit i es durà a terme les nits de divendres i dissabte. Estarà integrat per diferents policies locals dels municipis que formen part de l'ABP de Granollers, coordinades amb els Mossos d'Esquadra i els serveis de la regió policial metropolitana nord. L'objectiu és actuar principalment als municipis amb més afectació de concentracions il·legals i massives de vehicles, que s'han detectat, sobretot, els caps de setmana i vigílies de festius.

De fet, les policies locals de les Franqueses i Canovelles, juntament amb els Mossos, ja van dissenyar dimarts un dispositiu local per controlar els polígons Pla de Llerona i Can Castells, una iniciativa que ara s'incrementa en altres zones i polígons de la comarca.
 
L'operatiu consistirà en el control d'accessos als polígons i de mobilitat a les vies principals i secundàries. Per aconseguir-ho, agents de policies locals i mossos especialitzats a detectar aquestes concentracions buscaran indicis abans que la concentració es produeixi. A més, les policies locals i els ajuntaments incorporaran altres mesures de control, com les limitacions sobre l'ordenació i la senyalització del trànsit o el control de càmeres de trànsit.
 
Els Mossos recorden que aquestes concentracions de vehicles –que sovint inclouen curses i derrapades– incompleixen les normes de trànsit; i que el consum de begudes alcohòliques a la via pública, actes incívics i sorolls contravenen les ordenances municipals de civisme. A més, aquestes trobades també incompleixen sovint la normativa sanitària sobre les mesures de contenció de la Covid.

Petició de reunir-se amb el conseller Elena

El ple del Consell Comarcal del Vallès Oriental ha aprovat demanar al conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, una reunió urgent amb la participació dels 39 municipis de la comarca per abordar la inseguretat derivada d'aquestes concentracions. Les darreres setmanes s'han incrementat molt les concentracions massives en polígons industrials, on es fan botellots, curses il·legals i altres actes incívics, provocant molèsties a la ciutadania i incidents amb les policies locals i Mossos.

Edicions locals