Granollers s'aixeca per animar els corredors de La Mitja Marató 2022

Diversos grups, entitats i individuals s'han aplegat al llarg del circuit de la cursa per donar forces als participants de l'edició d'enguany

Societat, Esports

Granollerines animant als corredors durant La Mitja Marató 2022
Granollerines animant als corredors durant La Mitja Marató 2022 | Àgata Lasheras

Àgata Lasheras

La Mitja Marató de Granollers, com cada any, ha reunit nombrosos participants. No només han estat corredors qui n'han format part, sinó també públic que ha volgut animar als esportistes. Enguany, malgrat la situació pandèmica, s'han citat més d'una vintena de grups d'animació així com molts veïns i veïnes que han sortit al carrer i han aplaudit i donat suport als atletes al llarg del circuit de la cursa. 

Dues de les entitats presents han estat els Blaus i els Blancs. Els primers, situats davant el Museu de Granollers, han afegit música i comentarista, a més d'aplaudiments, per animar el tram final de la cursa. Jennifer Moreno, cap de colla dels Blaus, comentava que ja fa anys que hi participen. "A banda que és una activitat important de la ciutat, la Mitja la corren molts Blaus, i Blaus no només està durant Festa Major", explicava. Segons Moreno, és vital fer costat a activitats com aquesta i continuar fent colla.

Per la seva banda, els Blancs, situats a la plaça Maluquer i Salvador, han portat a la Mitja el ritme dels seus timbals. Lluís Plaça, membre de la junta de Blancs, afirmava que any rere any la colla participa activament en l'esdeveniment. "Intentem animar la ciutat perquè formem part d'ella i ens agrada, ens en sentim part", sostenia Plaça, mentre explicava la importància de donar suport de manera recíproca a les diverses activitats que es fan a Granollers.

Un altre grup que ha animat la Mitja han estat els Amics de la Unió. El cor, amb músics i cantants amateurs, ha ofert la seva música als corredors que passaven davant la plaça Jacint Verdaguer. Algunes de les integrants del cor han apuntat que és el segon any que animen a l'esdeveniment, i que s'hi van afegir amb moltes ganes. "És bastant dur córrer tants quilòmetres, i creiem que d'aquesta manera oferim un estímul a la meitat del recorregut", comentava una de les joves cantants. A més, les joves compartien l'opinió que és important donar suport a les activitats locals. Un aspecte que han volgut destacar és la gran participació de la ciutat en esdeveniments esportius com aquest o la Granollers CUP, però la reduïda involucració que desperta la música i la cultura a la ciutat, que també consideren claus.

A banda d'aquestes i altres entitats, centenars de granollerins i granollerines han sortit a animar els seus familiars i amics, i als esportistes en general. És el cas d'un grup de joves voluntaris qui han animat amb campanes i crits els esportistes. L'Arola, la Raquel i la Jordina, tres membres d'aquest grup, afirmen que tenen amics i coneguts que han participat en l'edició d'enguany. "Volem donar força i ànims a Granollers, malgrat deixar-nos-hi la veu", reien les tres animadores.

Edicions locals