El CBG penjarà la samarreta de Chichi Creus al pavelló del carrer Girona

Per celebrar els 90 anys, el club celebrarà una festa el 8 de maig per valorar el passat, el present i el futur del club

Esports

La celebració de l'aniversari tindrà lloc al pavelló del carrer Girona el 8 de maig
La celebració de l'aniversari tindrà lloc al pavelló del carrer Girona el 8 de maig

El Club Bàsquet Granollers ha iniciat la celebració dels seus 90 anys a la ciutat. Fa pocs dies, el club feia públic el logotip que l’acompanyarà durant tot l’any amb motiu d’aquest aniversari, i aquest dilluns donava a conèixer com preveu celebrar aquestes nou dècades de bàsquet a la ciutat, una efemèride que just es complia aquest diumenge.

Una de les idees principals és vincular el passat, el present i el futur al voltant del bàsquet, i per això se celebrarà una festa el 8 de maig al pavelló del carrer Girona en què estaran convidats jugadors, entrenadors i directius que han passat per l’entitat els últims anys, a més dels equips i les famílies dels jugadors actuals. La festa començarà a la tarda amb un partit de competició, i seguirà amb la presentació dels 35 equips del club i els seus 407 jugadors.

Tot seguit hi haurà la celebració de l’aniversari, amb la participació d’entitats de cultura popular, un pastís i altres sorpreses. També hi haurà un reconeixement a les figures que han estat més rellevants en la trajectòria del club, com Chichi Creus, qui va ser jugador de l’entitat granollerina entre 1977 i 1993. “Creus és una persona emblemàtica dels millors anys del club, que no ha perdut la relació amb l’entitat i que té uns valors que representen diverses generacions”, deia Joan Nadal, president del CBG. “Per això penjarem la seva samarreta al pavelló, com a figura que aglutina totes les persones i generacions vinculades al club”.

Aquesta serà la primera samarreta que el CBG penja a les parets de les seves instal·lacions, i Nadal assegura que a partir d’ara no serà l’única.

Nou dècades de bàsquet

El 6 de març de 1932, ara fa just 90 anys, un equip femení disputava el primer partit de bàsquet a la ciutat. Ho feia sobre la terra del camp de futbol contra la UD Sans, amb qui va perdre per 6 a 14. Una foto a les instal·lacions del CBG, al carrer Girona, recorda aquesta efemèride.

Després d’una primera etapa forjada en anys complicats, també pel moment històric, el CBG iniciava el 1977 un segon període d’anys “gloriosos” en la seva història, en què l’equip competia al màxim nivell de l’ACB. Durant aquest període, que duraria fins al 1993, es va inaugurar també el pavelló del carrer Girona. La segona meitat de la dècada dels 90 van ser anys molt difícils, en què es va fer “el possible per sobreviure i evitar que el club desaparegués”, reconeixia Nadal.

I a partir del 2002 va començar una quarta etapa, marcada de nou pel creixement del club i centrada en la formació del planter i el creixement dels jugadors. “Aquesta setmana l’infantil del CBG ha guanyat el Barça”, deia orgullós Nadal. “Això reflecteix el tipus de feina que fem en aquest club”. Pel que fa al sènior, el CBG disputa ara la Copa Catalunya, la màxima categoria catalana i la cinquena estatal, amb l’objectiu d’assolir l’ascens, de nou, a la Lliga d'EBA on competia la temporada passada.

Edicions locals