La Malgirbada, el nou ateneu popular de Granollers, obre les portes

La inauguració va comptar amb una jornada d'activitats, que es van poder dur a terme tot i la pluja

Societat

Els joves membres de l'Assemblea de La Malgirbada presentant el projecte el passat dissabte
Els joves membres de l'Assemblea de La Malgirbada presentant el projecte el passat dissabte

Àgata Lasheras

Dissabte el nou ateneu popular de Granollers, La Malgirbada, va obrir les portes del seu local a la plaça Jacint Verdaguer. La inauguració va comptar amb una presentació del projecte i l'espai, i un seguit d'activitats lúdiques per a tots els públics. Malgrat que la pluja va ser present durant tota la jornada, les activitats previstes es van poder mantenir, tot i que la majoria, en comptes de fer-se a l'exterior, es van realitzar dins el local. 

Segons els joves que han propulsat el projecte, La Malgirbada pretén ser un espai de referència per diverses lluites a la ciutat de Granollers. "Volem que estigui obert a tothom i sigui un punt comú de trobada", afirmaven durant la presentació. L'Ateneu neix de l'anticapitalisme, el feminisme, l'antifeixisme i va en contra del racisme i la LGTBIfòbia, "sent un espai segur per tots els col·lectius, inclosos els vulnerables o discriminats".

El projecte es va iniciar amb una campanya de micromecenatge a través de la pàgina Goteo, en què van aconseguir més de 5.000 euros per poder fer realitat l'Ateneu. A partir d'ara, La Malgirbada pretén ser una organització independent econòmicament i finançar-se a través de sòcies, la venda de bar i marxandatge, i la col·laboració d'altres entitats de la ciutat.

El local on es troba La Malgirbada antigament era un petit supermercat. Després de mesos d'obres realitzades pels joves voluntaris, l'establiment actualment compta amb una barra de bar, un ampli espai de trobada, una petita biblioteca, dues sales per a diferents funcions i un lavabo. L'Ateneu obrirà de manera inicial cada divendres al vespre, i preveu dur a terme activitats obertes a la ciutadania de Granollers. Algunes de les activitats programades són un taller d'autodefensa feminista i un cinefòrum.

Com afirmen els organitzadors, la inauguració va ser un èxit. "La pluja ens ha fet patir, però hem pogut fer tot a l'interior, fins a l'hora dels concerts, que ha deixat de ploure", sostenia l'Andrea, una de les fundadores de La Malgirbada. Segons els membres de l'assemblea de l'ateneu, es calcula que al llarg de la jornada hi van passar unes 300 persones. 

Edicions locals