Un treball de robòtica aplicada a la biologia del Carles Vallbona guanya a l'Exporecerca Jove

Marc Pujadas i Iris Viñolo van presentar el projecte 'STEM & Sphero' a les jornades celebrades a la Universitat Ramon Llull

Societat

Marc Pujadas i Iris Viñolo, de 2n d'ESO de l'Institut Carles Vallbona, guanyadors a l'Exporecerca
Marc Pujadas i Iris Viñolo, de 2n d'ESO de l'Institut Carles Vallbona, guanyadors a l'Exporecerca | Institut Carles Vallbona

Marc Pujadas i Iris Viñolo, dos alumnes de 2n d'ESO de l'Institut Carles Vallbona, han aconseguit el primer premi en categoria de propostes innovadores de la 23a edició de l'Exporecerca Jove, organitzada de dimecres a dissabte a la Universitat Ramon Llull per Magma Recerca, amb l'objectiu de fomentar la investigació entre els joves.

El Marc i l'Iris han presentat el treball STEM & Sphero, un projecte de robòtica en l'àmbit de la biologia que, gràcies al reconeixement de l'Exporecerca, podrà participar a l'Expo Science Jeunesses Scientifiques, un concurs de projectes científics i tècnics que se celebrarà a Suceava (Romania) el juliol. L'objectiu del treball és introduir la robòtica en algunes àrees de la Biologia com a eina per fer entendre i dinamitzar els continguts de la classe, a partir de la creació d’activitats més dinàmiques i complementàries.

D'altra banda, la Lucia Pérez Iglesias i l'Èric Lirio, també de 2n d'ESO del Vallbona, han estat guardonats a l'Exporecerca amb el Premi de la Societat Catalana de Biologia pel treball La germinació de la patata: estudi de les condicions òptimes per guardar-les a casa.

En total, 8 grups i 14 alumnes d'ESO i Batxillerat del Carles Vallbona van ser seleccionats enguany per presentar els seus treballs a l'Exporecerca.

Estel Massip, d'El Til·ler, premi popular al millor estand

L'Exporecerca Jove també va comptar amb la participació d'Estel Massip Padrós, alumna de 2n de Batxillerat de l'Institut El Til·ler de les Franqueses, amb el seu treball sobre hospitalització infantil del qual va derivar la campanya Help 1 child, que des de fa mesos recapta diners per a l'Hospital de Sant Joan de Déu. La jove s'havia proposat recaptar 2.000 euros i ja arriba als 2.400.

Per participar a l'Exporecerca, l'Estel va obrir una nova campanya que, amb el títol De cor a cor, recull missatges per als nens i nenes ingressats a l'hospital infantil. La mostra d'aquests missatges i cors, així com les fotografies de les diferents activitats que ha anat desenvolupant per conscienciar de les hospitalitzacions infantils li van valer un premi al Participant del millor estand, segons votació popular.

Edicions locals