Abril Conesa, Adrià Figueras i Antonio Garcia, millors esportistes

La Sala Tarafa recupera la Festa de l'Esport, que celebra dimarts les edicions del 2019 i 2021

Esports

Abril Conesa, Adrià Figueras i Antonio Garcia, millors esportistes
Abril Conesa, Adrià Figueras i Antonio Garcia, millors esportistes | Ajuntament de Granollers

José Luis Rodríguez Beltrán

La Sala Tarafa va tornar a fer patxoca en una nova edició de la Festa de l'Esport de Granollers, que va reunir dimarts gran part del teixit esportiu de la ciutat després de dos anys sense poder-ho fer per la pandèmia de la Covid-19. El coronavirus encara es va evidenciar entre els esportistes i els assistents, amb mascareta, però el protagonisme va ser per l'esport femení, que va ser l'eix central de la gala. D'aquesta manera, les dones i nenes de diverses entitats esportives locals van conduir la festa i lliurar els premis per reivindicar el paper de la dona. 

La festa va premiar els millors esportistes del 2019 i del 2021, així es van celebrar dues gales en una sola mateixa vetllada. En totes dues edicions, hi ha una mateixa protagonista amb el premi a millor esportista femenina amb Abril Conesa, de la natació sincronitzada del CN Granollers i internacional amb Espanya. "No m'esperava ser la millor esportista del 2019 i del 2021. Soc conscient que el 2021 va ser un any important per haver anat a uns Jocs olímpics, que és tot un somni de tot esportista d'elit; i en 2019, ja ni ho recordava i m'ha agafat desprevinguda", explicava Conesa en acabar l'acte, que valorava "haver reivindicat la importància de l'esport en la dona i haver donat els premis dels anys 2019 i 2021, que representa l'esforç dels esportistes durant la pandèmia".  Les finalistes de l'any 2019 van ser Kaba Gassama, del BM Granollers, i mercè Tusell, del Club Triatló mentre que del 2021, van ser Nicole Wiggins, del BMG, i Judith Sanchís, del Club Atlètic. 

Com a millor esportista masculí, en tots dos anys van ser per a jugadors del Fraikin Granollers. Adrià Figueras va ser-ho el 2019, que no va poder assistir a l'acte, i Antonio Garcia Robledo, el 2021, que l'any passat aconseguia guanyar la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Tòquio. "Va ser un any molt bonic perquè he gaudit moltíssim. Aquest premi és el resultat del treball fet", explicava el capità del BMG, que agraïa el "bon funcionament de l'equip durant la temporada passada, això no hagués estat possible. Cal agrair al club, cos tècnic i companys la tasca feta i ara cal continuar, això és un punt i a part". Els finalistes del 2019 van ser Carlos Piris, de l'Associació Granollers Esportiva, i David martínez, del CB Granollers; i del 2021, van ser David Malagón, del Club Triatló, i novament Piris. 

Millors esportistes promesa

El jurat va considerar que els millors esportistes promeses van ser Sofia Téllez, del Club Esgrima, i Víctor León, del Club Atlètic, el 2019; mentre que Íngrid Valcárcel, del Club Atlètic, i Jofre Comella, de l'Associació Granollers, el 2021. 

Més reconeixements

Els reconeixements especials d’aquest any van ser pel Club Triatló Granollers, que enguany compleix 20 anys; a la Petanca Can Bassa que va celebrar els 40 anys; i al Club Bàsquet Granollers, que ja fa 90 anys de la seva fundació. D’altra banda, també es va reconèixer al Club Taekwondo Granollers, que l’any 2019 va complir 30 anys, el club de futbol Americà fènix que també va fer 30 anys, i el BMG pels 75 anys.

El jurat també va homenatjar Nidia Borget, mare de 3 nenes i actualment 5a classificada en la Copa del Món màster, on ha representat a la selecció espanyola; i Montse Cuevas, una dona que va tirar endavant el club Triatló Granollers, i que porta gairebé 20 anys competint. També es va fer menció especial a Cecilia Jiménez, Txell Mas i Carlos Viver.

El Mundial d'Handbol Femení

La celebració del Mundial d'Handbol Femení no va passar desapercebuda. A finals del 2021, Granollers va ser la capital internacional de l'handbol, que d'entre els seus objectius era la promoció de l'esport a les dones. "Va servir per tenir més noies referents en l'esport a la ciutat", va explicar el regidor d'esports Álvaro Ferrer. Tanmateix, l'alcalde Josep Mayoral va afegir que "ja hem fet avenços per la igualtat, però encara falta molt camí per fer per endavant". 

Edicions locals