Vetllada amb Jaume Arnella i Ivette Nadal i Anna Aguilar-Amat, a l'Anònims

Poesia i música es combinaran en una nova trobada organitzada per l'artista Jordi Pagès

Cultura

El romancer i folklorista Jaume Arnella canta avui al restaurant llibreria Anònims
El romancer i folklorista Jaume Arnella canta avui al restaurant llibreria Anònims | J. A.

Avui, dijous (19 h), dos paus seran invocades al restaurant Anònims. Primer, la pau a Ucraïna i, en paral·lel, un recordatori al cantautor Pau Riba, recentment desaparegut. Succeirà en el marc de les vetllades de poesia i música que mensualment organitza l’activista cultural Jordi Pagès, “per a amor a l’art”. “Hem de ser conscients de la situació d’incertesa en la qual vivim, ara també amb una guerra a Europa. El que està passant és brutal i hem d’aportar el nostre granet de sorra per reivindicar la pau”.

D’una banda, el romancer i folklorista Jaume Arnella vindrà de Santa Eulàlia de Ronçana per cantar i recitar uns quants rubaiyat d'Omar Khayyam, romanços d'en Vinaixa i també del bombardeig de Granollers. “Per mi és un trobador de referència i la marxa que porta als seus 79 anys té el seu mèrit”, opina Pagès.

La pandèmia va escapçar un munt de presentacions, entre aquestes la del poemari L’àngel i la infermesa del pensament d’Ivette Nadal. Ara la cantant i poetessa granollerina es treurà l’espina donant a conèixer les composicions d’aquest volum editat el 2020. En les seves pàgines, Nadal s’allunya de les formes més lligades a la cançó i els textos prenen autonomia formal i temàtica. Són poemes breus, gairebé aforismes, que indaguen sobre el jo, la paraula i la condició humana, a partir de situacions i experiències viscudes. “És un llibre més conceptual, en què m’he permès intentar buscar significats a preguntes que fa temps que intentava descobrir sobre l’escenari”.

Al seu costat, la poeta i assagista Anna Aguilar-Amat, resident a Sant Antoni de Vilamajor, recitarà versos del seu darrer llibre, L’efecte Morgana, també editat fa un parell d’anys. Aquest poemari s’emmarca en el gènere epistolar i cada composició està adreçada a un hipotètic receptor, identificat per la seva inicial seguint l’ordre de l’alfabet fonemàtic català.

Aguilar-Amat s’ha incorporat a la proposta animada pel fet que va ser una de les espectadores de l’anterior vetllada, que va tenir Enric Casasses com a protagonista i que va aixecar molta expectació. “Vaig quedar molt sorprès, perquè els recitals poètics acostumen a ser una cosa minoritària i aquest va ser un èxit de convocatòria, fins i tot amb gent que no va poder entrar. En Casasses tampoc s’ho pensava i també va quedar molt content i va signar un bon feix de llibres. Estic molt agraït”, explica Pagès.

Edicions locals