Mayoral passa el relleu?

El mitjà 'Crónica Global' assegura que Alba Barnusell el succeirà enguany a l'Alcaldia, i el PSC local manté el silenci

Política

| Ramon Ferrandis

Fa anys que el debat polític granollerí –sobretot quan s'apropen municipals– està marcat pel possible relleu de Josep Mayoral a l'Alcaldia de Granollers. I, des de sempre, que el nom d'Alba Barnusell ha format part de les travesses. Avui –potser fruit d'una filtració ben informada o de pura especulació sense confirmar–, el mitjà Crónica Global ha publicat que Mayoral està a punt de deixar l'Alcaldia per passar-li el relleu a Barnusell perquè agafi experiència al càrrec just un any abans de les eleccions municipals de 2023, per a les quals seria la nova candidata socialista. Davant la notícia, la resposta a les files del PSC granollerí ha estat unànime: el silenci.

La permanència o no del Mayo –com tothom el coneix col·loquialment– a la política activa municipal manté en alerta tota l'oposició i també el seu partit, que sap que amb Mayoral ha creat una marca pròpia més enllà de les sigles. Mayoral (Granollers, 1954) va ser regidor per primer cop el 1987, fa 18 anys que és alcalde de Granollers i ha liderat 4 majories absolutes. Barnusell (Granollers, 1979), actual regidora de Planificació Estratègica i Governança, ha estat la seva mà dreta des de 2015, des de llavors primera tinent d'alcalde. Regidora des de 2003, tot i l'experiència, s'enfrontaria al repte majúscul de rellevar l'alcalde més ben valorat de la història de la ciutat, i que va reafirmar el seu lideratge amb una darrera majoria absoluta el 2019, encara més aclaparadora que les anteriors.

Per tot plegat, el tema de la successió és un dels més delicats a les files socialistes granollerines, que han respost la notícia del Crónica amb evasives, sense confirmar ni desmentir. Des del mateix gabinet d'Alcaldia, no s'ha volgut fer cap declaració, mentre que la pressuposadament nova candidata i secretaria general de l'agrupació local del PSC, Alba Barnusell, ha declinat fer declaracions: "No hi ha res a dir", assegura. La mateixa resposta contundent i críptica ha tingut el portaveu del grup municipal del PSC, Jordi Terrades: "No hi ha res". "Fa anys que es parla del mateix", ha assenyalat i ha vingut a dir que no hi ha cap decisió presa. "Ara mateix estic treballant amb Mayoral com a candidat", ha conclòs.

La incògnita més ben guardada de la política municipal trigarà una mica més a revelar-se, doncs. Segurament, quan el PSC local pugui gestionar la informació amb els seus tempos. Amb tot, Nació Digital assegura que l'alcalde Mayoral ja ha comunicat a la direcció nacional del PSC la decisió de deixar el càrrec i de no ser candidat el 2023.

Edicions locals