Núria Maynou tornarà a ser la candidata d'ERC a Granollers el 2023

L'actual portaveu del partit a l'Ajuntament rep el suport unànime de l'assemblea de militants i simpatitzants celebrada diumenge

Política

Núria Maynou tornarà a ser la candidata d'ERC el 2023
Núria Maynou tornarà a ser la candidata d'ERC el 2023 | ERC

Núria Maynou, l'actual regidora portaveu del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament, serà novament la candidata del partit a les properes eleccions locals del maig de 2023. Així s'ha confirmat aquest diumenge després que l'assemblea de militants i simpatitzants del partit li hagin mostrat el suport unànime –amb 30 vots a favor, cap en contra i cap abstenció–. De fet, Maynou ja havia sumat 32 avals en el procés de primàries que iniciava Esquerra el mes passat i que es va saldar amb l'actual portaveu com a una única candidata. Entre els suports, els tres caps de llista anteriors, Pep Mur, Isabel Alcalde i Manel Balcells.

Maynou fa al voltant d'una dècada que està vinculada a ERC i fa només unes setmanes que se'n va fer militant. Així, a les darreres eleccions de 2019 va encapçalar la llista republicana com a independent. Núria Maynou, de 49 anys, és llicenciada en Geografia i Història i té estudis també en Demografia. És veïna del barri Tres Torres, treballa com a tècnica a l'administració pública comarcal i té experiència en desenvolupament local i gestió pública des de l’àmbit tècnic.

En el seu discurs, la candidata va assegurar que ara "tenim un repte molt important per endavant. Construir un projecte escoltant a tothom per teixir una alternativa real a un govern que fa tants anys que té el mateix color".

La portaveu republicana també ha fet referència a la renúncia de l'alcalde del PSC, Josep Mayoral, després de 18 anys en el càrrec i més de 30 com a regidor, dient que "estic d'acord amb una cosa que va dir; que és el moment que el canvi l'encapçali una dona. I afegeixo que ha de ser una dona d'ERC. No crec que el PSC canviï massa la seva forma de fer política, encapçali qui encapçali el seu projecte".

La cap de llista republicana ha reivindicat la necessitat de teixir una alternativa a la ciutat després de tants anys de majoria socialista. I per fer-ho, ha demanat de pensar en la ciutat del futur, a 2030 i a 2050, que "s'adapti a les noves realitats: Una ciutat més verda, amb un replantejament total de la mobilitat, millora del transport públic i on el riu sigui també protagonista". També ha assenyalat la necessitat de lluitar contra la pobresa i les desigualtats, amb "polítiques socials més innovadores que ataquin l'arrel dels reptes i problemàtiques actuals".

En el context nacional, Maynou ha assenyalat que "Granollers ha de ser un referent en la construcció de la república catalana", posicionant-se de forma oberta en contra de la repressió i a favor de l’autodeterminació. També ha fet una crida a la unitat demanant que "no ens desgastéssim més amb els companys de viatge" i ha reivindicat ERC com "l'opció política més ben posicionada per liderar l'alternativa a Granollers".

Edicions locals