Granollers, escenari d'un gran 'escape city' el cap de setmana

L'organització espera que les inscripcions d'última hora facin viable la instal·lació de tot el muntatge

Cultura, Societat

Granollers, escenari d'un gran 'escape city' el cap de setmana
Granollers, escenari d'un gran 'escape city' el cap de setmana

Des del segle XII, els monjos de l’Abadia de Sant Elion de Granollers custodien l’Esferium, una relíquia portada pels cavallers templers des de Jerusalem i que des d’aleshores protegeix la ciutat dels desastres i les catàstrofes. Diu la llegenda que si desapareix, les muralles de la ciutat queden tancades per sempre i els habitants de Granollers moriran per la fam i les malalties. Ara l’Esferium ha desaparegut, i per això es fa una crida als habitants dela ciutat per recuperar-lo i portar-lo de nou a l’Abadia, situada al parc del Congost.

Aquest és el propòsit del gran escape city previst pel cap de setmana a Granollers, un joc de proves com les d’un escape room, però a l’aire lliure i amb tota la ciutat com a escenari. Per escapar de la maledicció de la desaparició de l’Esferium, els participants han de superar quatre proves plenes d’enigmes situades a diferents indrets secrets de la ciutat, que recreen quatre espais molt singulars.

Està pensat perquè hi participin equips d’entre 2 i 5 persones, majors de 10 anys, durant un període de quatre hores. A més, la prova estarà dinamitzada per El Gran Germán, i tots els participants tindran una motxilla amb material i un avituallament per seguir les proves.

Román López, director d’operacions de Playful Events, l’empresa organitzadora, destaca algunes singularitats de l’escape. Per exemple, l’ambientació dels espais i la complexitat de la producció, “molt espectacular”. També, per evitar que uns equips copiïn els altres, “hem fet que tots els llibres de pistes siguin diferents entre ells, de manera que tothom faci les mateixes proves, però que resolguin els reptes a partir de diferents codis”. A més, també hi ha un sistema de distribució de participants per la ciutat perquè no tothom coincideixi als mateixos espais.

Pendents de les inscripcions

No obstant això, la celebració de l’escape city penja d’un fil. Malgrat l’organització prevista, “amb una gran producció logística” i la recreació de quatre escenaris de pel·lícula, com un cementiri, una presó, el saló del bufó i un observatori astronòmic, el ritme de venda d’entrades no està funcionant com es preveia, de manera que els organitzadors no descarten haver de suspendre l’esdeveniment a l’últim moment. “Hi ha prevista una sessió dissabte a la tarda, a les 19 h, i una altra diumenge al matí, a les 10 h, i la idea és que hi participin centenars de persones en cada sessió”, diu López.

Però dimarts a la tarda només s’hi havia inscrit una seixantena de persones, fet que faria inviable el muntatge. “Necessitem un nombre mínim d’inscripcions per cobrir els costos”, assenyala el responsable d’aquest escape city. Fins ara, la prova s’ha celebrat a Ripollet, amb un gran èxit de públic, i els pròxims mesos també està previst traslladar la prova a Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat i Manresa.

Edicions locals