L'oposició reconeix a Mayoral la capacitat d'arribar a consensos

Núria Maynou al ple de comiat: "Estem vivint un moment de transcendència política històric per la ciutat"

Societat, Política

L'oposició reconeix a Mayoral la capacitat d'arribar a consensos
L'oposició reconeix a Mayoral la capacitat d'arribar a consensos

Tot i el "moment de transcendència política històric per la ciutat" que, com deia la cap de l'oposició, la republicana Núria Maynou, es va viure dimarts en el darrer ple de Josep Mayoral com a alcalde, el ja exbatlle va decidir convocar-lo després d'una sessió ordinària, ja de nit. La tecnologia tampoc va ajudar a poder fer arribar el moment en streaming a totes les llars que ho volguessin i, després de retransmetre pel canal de Youtube de l'Ajuntament la sessió ordinària, el sistema audiovisual de la sala de plens no va voler funcionar.

En els minuts d'espera que l'incident lliurava abans del comiat de l'alcalde, algú del públic aprofitava per deixar anar un "no volem que pleguis". I Mayoral, amb ganes de passar el tràngol, no volia esperar més. El secretari municipal va considerar la gravació de VOTV com a vídeoacta i el ple va començar, tot i no poder-se veure en directe.

L'oposició també tenia ganes de dir la seva, en una jornada en què "s'obre un futur diferent, amb més colors, més divers", deia la portaveu d'ERC. Maynou, com la resta de portaveus, li agraïen la "dedicació i l'esforç", i li reconeixia la capacitat "d'assolir consensos posant la ciutat davant de tot. Quan s'ha tractat del bé comú sempre ens hem pogut posar d'acord", deia. Una capacitat d'entesa que, de fet, li van reconèixer tots els grups municipals. ERC va ser l'únic que va tenir algun matís crític quan desitjava un "canvi de paradigma, de cultura política a la ciutat, potser de més debats", deia Maynou, qui prenent paraules del seu company de files Pau Llobet li reconeixia que "ha sabut ser un alcalde de poble en una ciutat mitjana, entenent la proximitat com una cosa bàsica", així com "ha defensat els ideals del PSC més pur, del que defensava l'autodeterminació", apuntava i descrivia Mayoral com "dels pocs alcaldes socialistes amb un discurs propi".

En aquest sentit, el portaveu del PSC, Jordi Terrades assegurava que Mayoral "no ha oblidat mai d’on venim, d’una opció política socialdemòcrata que creu en la justícia; un grup municipal catalanista". Mayoral també hi responia: "Renuncio a l’Alcaldia, però ni a un dels meus principis" i recordava la seva primera manifestació contra la pena de mort pel consell de Burgos, i els inicis en la construcció de Convergència Socialista.

Àlex Sastre: "Ha mantingut la capacitat d'evitar que li colin gols"

El portaveu de Junts, Àlex Sastre, li reconeixia el compromís per la ciutat, i li recordava la longevitat al consistori: "Quan vostè va començar a ser regidor de forma consecutiva jo tenia 3 anys". Amb tot, "he après molt de vostè", deia i, tot i la discrepància "hem tingut bona relació i he mantingut una lleialtat institucional que ha facilitat bona part dels acords". Tornant a la joventut de Mayoral, Sastre recordava els moments com a porter de futbol i en feia símils: "li he de dir que el que passa al camp, es queda al camp. La capacitat d’evitar que li colin gols l’ha mantinguda", exclamava.

Jorge Pavón: "Té un tarannà dialogant i conciliador"

El portaveu de Ciutadans, Jorge Pavón, li agraïa el "bon tracte" i li reconeixia un "tarannà dialogant i conciliador". "Hem après de vostè. Ha fet que els plens siguin seriosos i que tothom pugui dir la seva sense que ningú falti al respecte", deia i li desitjava una bona jubilació.

Joan Ricart: "Davant la dificultat sempre hi hem sigut"

El portaveu de Primàries, Joan Ricart, regidor des de fa 5 mesos, assegurava que "tot i que no compartim ni el model de ciutat ni de país, quan ens hem trobat davant de la dificultat, sempre hi hem sigut. Les discrepàncies ens enriqueixen, però també el diàleg i el consens". Ricart recordava que feia 10 anys, a la mateixa sala de plens, Mayoral el va casar. Professor de Ciències Polítiques, Ricart explicava que a classe deia que era de "Granollers, 'lo Mayo' català" –fent referència a 'l'Ohio català'–. "Ara hauré de canviar de broma", reia.

Edicions locals