Nou títol de la col·lecció 'Cap infant sense conte'

Es tracta d'un projecte per fomentar la lectura i la creativitat dels més menuts, que té derivacions solidàries

Cultura, Societat

La portada del nou conte que s'afegeix a la col·lecció
La portada del nou conte que s'afegeix a la col·lecció

Aquest Sant Jordi es publicarà el vuitè conte del projecte literari Cap infant sense conte. Es tracta de En Tomàs i el pou d’aigua, escrit per Antoni Argent i amb il·lustracions de Núria Ramon. Argent és professor de secundària a la Garriga i creador i coordinador d’aquesta iniciativa.

En paraules de l’autor, la història “tracta sobre un bé tan preuat com l'aigua, el valor de compartir, de fer realitat els nostres somnis... S'ha intentat tractar diversos aspectes en un mateix conte”. 

L’edició ha batut un rècord, amb 25.000 exemplars impresos, que es fan arribar als col·laboradors, biblioteques, entitats socials, escoles i a més de 35 hospitals de Catalunya amb servei de pediatria. A través del projecte també es col·labora amb les entitats Alegría sin fronteras, REIR i We Love Uganda.

Aquesta iniciativa es va crear el curs 2013-14, amb l'objectiu de fomentar l'hàbit de la lectura i la creativitat dels infants, millorant la seva comprensió oral i escrita. Es va iniciar en l’àmbit de la comarca, de la mà de dos professors de secundària i, des de fa uns anys, s'ha convertit en un projecte que arriba a tota Catalunya, gràcies a l'aportació d'empreses i ajuntaments.

El web del projecte supera les 45.000 visites en gairebé dos anys i acumula un gran nombre de descàrregues dels contes.

Edicions locals