Granollers disposarà de la primera sala de cinema immersiu de tot l'Estat

L’empresa Ocine, al Ramassar, inaugura aquesta tecnologia, testada ja amb èxit a França i amb poques pantalles arreu del món

Cultura, Societat

Una imatge d'exemple de l'aspecte que tindrà la nova sala d'exhibició ICE a Granollers
Una imatge d'exemple de l'aspecte que tindrà la nova sala d'exhibició ICE a Granollers

A partir del 8 d'abril el complex Ocine Granollers, al Ramassar, comptarà amb la primera sala d'exhibició ICE Theaters de tot l'Estat. Es tracta d'un sistema de projecció que proporciona a l'espectador una experiència immersiva, gràcies a la combinació de diferents elements de darrera generació.

És el cas del projector làser 4K, que millora la qualitat i la brillantor de la imatge; el so envoltant Dolby ATMOS, que inclou altaveus al sostre, o els 12 panells laterals LED instal·lats a les parets, que generen imatges ambientals sincronitzades amb la pel·lícula, de manera que crea una atmosfera visual a través de formes, textures i colors dinàmics.

La sala tindrà un aforament reduït, de 85 localitats, amb butaques de grans dimensions totalment reclinables elèctricament, amb respatller i reposapeus, distribuïdes en files corbes per disposar d'un angle de visió òptim des de qualsevol punt. L'accés a aquesta sala prèmium tindrà un suplement de 5 euros amb relació al preu de venda de les localitats de les sales convencionals.

Les obres de condicionament s'han prolongat durant dos mesos. Joan Agustí, administrador de la companyia, explica que "aquesta és una tecnologia que ha desenvolupat CGR Cinémas, un dels líders de l'exhibició a França, propietari d'un circuit amb molta implantació i 43 pantalles ICE. Els ha representat una gran inversió, que compta amb el beneplàcit dels grans estudis nord-americans, i que ara volen internacionalitzar".

Ocine, que és una firma de capital totalment català, ja disposa de tres sales a França i aquest fet ha facilitat la col·laboració entres les dues companyies, que tenen unes característiques molt similars pel que fa a aspectes com la composició accionarial i el sistema de gestió. "A Espanya, Ocine és el tercer grup exhibidor. El primer és Cinesa, que és de titularitat nord-americana, i el segon Yelmo, que és mexicà. Cap dels dos està interessat en aquesta innovació, perquè ja despleguen la seva pròpia tecnologia", precisa Agustí. Aquesta circumstància ha facilitat que l'experiència pilot hagi arribat primer a Catalunya. "Tots hem cregut que Granollers s'ho mereixia, pels anys que fa que hi tenim presència i pel nostre perfil d'espectadors". Això fa que actualment només hi hagi 47 pantalles ICE arreu del món: 43 a França, dues a l'Aràbia Saudí, una als Estats Units i la de Granollers.

Ocine va arribar a la ciutat el 1992, de manera que la posada en funcionament de la sala ICE és com una celebració del 30è aniversari. "Per nosaltres és una mostra més de què creiem en el sector i de què apostem per Granollers. És un missatge evident d'aposta per la innovació, que se suma a les remodelacions que hem fet en els darrers temps".

La programació de la nova sala estarà orientada a pel·lícules familiars i infantils, majoritàriament grans èxits de taquilla de Hollywood. L'empresa preveu programar entre 25 i 30 títols a l'any en aquest format, tot i que la sala també pot projectar pel·lícules convencionals. La inaugural serà Animales fantásticos: Los secretos de Dumbledore, el tercer lliurament de la sèrie d'aventures escrita per l'autora J. K. Rownling, creadora del personatge de Harry Potter.

Des de fa anys l'exhibició cinematogràfica està lluitant amb la competència del cinema domèstic que ofereixen les plataformes digitals, alhora que tracta de superar l'efecte negatiu de la pandèmia. Després del fracàs de les projeccions en 3D, ara sembla que la tendència es basa a proporcionar a l'espectador sessions de caràcter més experiencial. El gerent confessa que "estem esperançats i molt animats. Les primeres reaccions dels espectadors de prova són positives i l'experiència és clarament diferencial. És un producte tecnològic que aporta un plus a l'experiència en sales de cinema".

Edicions locals